Első alkalommal szervezett ifjúsági hétvégét a Temes megyei RMDSZ

2013.09.01. | Ifjúság , Temes

Első alkalommal szervezett ifjúsági hétvégét a Temes megyei RMDSZ

Molnár Zsolt parlamenti képviselő kezdeményezésére első alkalommal szerveztek közösségépítő ifjúsági hétvégét Temes megyében augusztus 30 és szeptember 1 között. A rendhagyó eseményre Végváron került sor, ahol Csáki-Gál Károly személyében a tavalyi helyhatósági választások következtében 16 év után ismét magyar polgármester vezeti a települést. Az ifjúsági hétvégén, ahol az ifjúsági élet elemzése mellett ifjúsági ötletbörzére is sor került, tíz település képviseletében több mint harminc temesvári és Temes megyei fiatal vett részt.

„Első alkalommal találkoznak a Temes megyei fiatalok ilyen keretek között és úgy vélem, ez egy rendkívüli alkalom arra, hogy megismerjük egymást, megismerjük egymás településeit és feltérképezzük az ifjúsági életet a megye különböző részein. Fontos tudnunk, hogy mit gondolnak a fiatalok saját életükről, generációjukról, de még fontosabb, hogy számba vegyük a saját maguk által megfogalmazott igényeket és azok mentén cselekedjünk az elkövetkezőkben” – nyilatkozta a rendezvény kapcsán Molnár Zsolt parlamenti képviselő, a találkozó kezdeményezője. „Több korosztály képviseltette magát a megye különféle részeiről, de mindannyian a Temes megyei magyar ifjúság közös ügyéért gyűltünk össze. A rendezvényre meghívtunk minden települést és ifjúsági szervezetet, hogy együtt tudjuk megbeszélni közös dolgainkat. Örvendek, hogy ennyin összegyűltünk és úgy vélem, hogy az első lépés megtétele után maga a rendezvény csak gyarapodni tud, és általa a bánsági magyar fiatalok élete is gazdagodni fog majd” – mondta Molnár a rendezvényen.

A hétvégi találkozón a fiatalok ismertették saját településeik és Temesvár magyar jellegű ifjúsági rendezvényeit, majd ötletbörze keretén belül azonosították azokat az ifjúsági rendezvényeket, amelyeket az elkövetkező időszakban megvalósítanának a megyében és Temesváron. A rendezvényen tiszteletét tette Halász Ferenc Temes megyei RMDSZ elnök is, míg Csáki-Gál Károly végvári RMDSZ-es polgármester állandó résztvevője volt a hétvégének. A fiatalok közös elhatározása alapján a következő ilyen jellegű találkozóra januárban kerül sor.