Építkezési cégek jelentkezését várják – újabb lakásokat építenek orvosok számára

2016.05.19. | Hargita , Önkormányzatok , Önkormányzati választások

Hargita Megye Tanácsa további lakásokat szeretne biztosítani az itthon tevékenykedő orvosok számára, az erre vonatkozó kiírást május 16-án, hétfőn jelentette meg a Barti Tihamér alelnök által koordinált beruházási vezérigazgatóság az elektronikus közbeszerzési rendszerben, a SEAP-on. A közbeszerzésre építkezési cégek jelentkezését várják május 30-ig. A beruházás a fiatalok itthon maradását, az orvoshiány pótlását, a kórház megerősödését kívánja szolgálni.

„A terveink között szerepel az orvoshiány pótlása, de ehhez biztosítani kell a feltételeket, ilyen a lakások építése és bérlése az orvosok számára, professzionális munkakörülmények kialakítása. Országunk elmaradott az egészségügy terén, de a megyei tanács ezzel a projekttel is próbál tenni ez ügyben. Minden fejlesztés azt a célt szolgálja, hogy a fiatal orvosok külföld helyett itthon gyakorolják a szakmájukat. Szükség van fejlődési stratégia kidolgozására, mert külföldön vonzóbbak a fizetések, felszereltebbek a kórházak, össze kell gyűjteni azokat az orvosokat, akik itthon szeretnének maradni” – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke

A csíkszeredai megyei kórház közvetlen szomszédságában az elmúlt években két különálló épületben a megyei tanács nyolc egyforma orvoslakást építtetett, ezek mellé pedig később további négyet. Mindhárom épületben két földszinti és két emeleti lakás található külön bejárattal, és mindegyik két szobából, konyhából és fürdőszobából áll.