Erdélyi Értékek Karaván - Szilágy megye

2012.11.17. | Szilágy , Parlamenti választások

Erdélyi Értékek Karaván -  Szilágy megye

Szilágynagyfaluban állomásozott először szombaton, november 17-én az „Erdélyi Értékek” nevet viselő szórványkaraván. Az önkéntes csapathoz  a Szilágy megyei fiatalok is csatlakoztak, így közel húszan kísérik a hangosbuszt szórólapokat és a bizalom, biztonság, jövő jeligét terjesztve.

A karaván Bürgezdbe is ellátogatott, ahol a helyiektől megtudtuk, hogy közel egy évtizede nem volt lakodalom az ötszáz főt számláló kis faluban. Ma este azonban batyus bálra készülnek, úgyhogy a háziasszonyokat sütés-főzés közben csak egy szórólap átnyújtásra és egy gyors szóra zavartuk meg. A délután folyamán Ippre és Szilágyzoványra is  ellátogat a csapat.

A szokásosnál népesebb csapat egy része már az esti előadás előkészületeivel szorgoskodik. A szilágynagyfalui kultúrotthonban este hat órától sorrákerülő előadás műsora színesnek ígérkezik. Fellép Szabó Zoltán, a Médiabefutó felfedezettje, Zsók Levente, Az Erdélyi Humorfesztivál nyertese és a Showder Klub humoristája, a szilágynagyfalui Árvalányhaj és a Vadrózsák Néptánccsoport is. Az est zenei-kúturális műsorát a Kolozsvári Magyar Opera művészeinek rendkívül nagy közönségsikernek örvendő Operettvarázs produkciója zárja.

Politikai üzenetet ad át az esti előadás folyamán Ilyés Gyula, az önkormányzatokért felelős főtitkárhelyettes, de színpadra lép Seres Dénes, a Szilágy megyei RMDSZ elnök is.

Erdélyi Értékek Karaván Erdélyi Értékek Karaván Erdélyi Értékek Karaván