Európai forrásokat a történelmi egyházaknak is

2014.09.10. | Európai Parlament , Egyházügyek
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Európai forrásokat a történelmi egyházaknak is

Lehetővé kell tenni a történelmi egyházak számára is, hogy szociális szerepvállalásukat európai források által is finanszírozhassák – hangsúlyozta Sógor Csaba az Európai Parlamentben szeptember 10-én, aki az egyházak szociális tevékenységét nélkülözhetetlennek tartja ott, ahol az állam vagy a civil szervezetek nem tudják betölteni szerepüket.  

A gyűlés tárgyát az Európai Parlament nyolcadik mandátumának kezdete képezte – hiszen a képviselőknek ki kell dolgozniuk a következő öt év szociális és gazdasági prioritásait – másrészt pedig  elkezdődtek az Európa 2020 stratégia fél-határidős felülvizsgálatai, melyek során a szegénység csökkentésére vonatkozó prioritások elérése is elemzés alá kerül.

 

",A poszt-szocialista tagállamokban a történelmi egyházak betöltik a civil szféra gyengeségéből adódó űrt. Ezért volna kiemelten fontos, hogy az egyházi intézmények is hozzáférhessenek az Európai Szociális Alapból vagy más európai forrásokból nyújtott támogatásokhoz és ezekből a keretekből is finanszírozhassák szociális tevékenységüket” – magyarázta hozzászólásában az RMDSZ EP-képviselője, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy amennyiben a szegénységet fel akarják számolni az EU-ban, a folyamatot az oktatásba való befektetéssel, az iskolázottság növelésével kell kezdeni.

 

Az Eurodiaconia pán-európai szociális és egészségügyi hálózat által az Európai Parlamentben szervezett munkagyűlésen az EP Foglalkoztatás és Szociális Ügyek Bizottságának képviselői mellett részt vett számos nemzetközi szervezet, köztük az Üdvhadsereg nemzetközi mozgalom európai fiókszervezete.

 

"Az EP Foglalkoztatás és Szociális Ügyek Bizottságának tagjaként a képviselő jelenlegi tevékenysége a szociális kérdések nyomon követése az EU Tanács költségvetési és gazdaságpolitikák uniós koordinálására szolgáló ciklusában – az úgynevezett "Európai Szemeszterben” – melynek egyik jelentős vetülete a tagországok felé tett ajánlások elkészítése.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.