Európai Néppártos fiatalok üléseztek Bukarestben

2016.05.23. | Európai Néppárt , MIÉRT

Európai Néppártos fiatalok üléseztek Bukarestben

„Mi is már régóta azon a véleményen vagyunk, hogy a fiatalok és a politika kapcsolatát új alapokra kell helyezni és pontosan ez volt a hétvégi bukaresti YEPP Tanácsülés fő témája is. Meggyőződésünk, hogy új narratívára van szükség, hiszen a legutóbbi Eurobarometer kimutatás szerint is a fiatalok több mint fele elszigeteltnek és kirekesztettnek érzi magát a gazdasági és társadalmi életből.”− nyilatkozott Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke a kapcsán, hogy május 19−22. között zajlott Bukarestben az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) Tanácsülése. Az „Új irányvonal Európának” („New Narrative for Europe”) című rendezvényt a Nemzeti Liberális Ifjúság (TNL) és a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), a Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) politikai alapítvánnyal partnerségben szervezte meg.

A MIÉRT elnöke hangsúlyozta: „az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének tagjai is egyetértenek abban, hogy új stratégiákra van szükség annak érdekében, hogy a fiatalokat közelebb tudjuk hozni a közélethez, a politikához és hogy a választói bizalmat meg tudjuk erősíteni.”, majd hozzátette: a Rólad szól! konzultációs karavánt éppen ezért indították el hat héttel ezelőtt, hogy ezáltal is a saját nyelvükön tudják megszólítani a fiatalokat és, hogy rávegyék őket, szóljanak bele a közéleti kérdések megvitatásába, a saját jövőjük alakításába.

A rendezvényen a MIÉRT-et Antal Lóránt elnök, Ambrus Zsombor, Frunda Csenge és Balázsi Zsuzsánna, a MIÉRT külügy kabinetének tagjai képviselték.