Európai szellemben zajlott az Iskola másként program Gyergyószentmiklóson

2014.04.12. | Hargita , Oktatásügyek , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Európai szellemben zajlott az Iskola másként program Gyergyószentmiklóson

Az európai értékeket, a kulturális sokszínűség jelentőségét és egymás megismerésének fontosságát próbálták tudatosítani az Iskola máskéntprogram keretében Gyergyószentmiklóson.

A helyi Batthyány Ignác Technikai Kollégium meghívására romániai és magyarországi iskolák képviselői közös programokat szerveztek, az együtt töltött napokat pedig egy gálaműsorral zárták április 11-én, délután a gyergyószentmiklósi Művelődési Központban. Az eseményen Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő is jelen volt.

 

A program zárásaként megtartott gálaműsor során Sógor Csaba EP-képviselő üdvözölte, hogy az Iskola másként keretében lehetőség nyílik az európai szellemben való nevelésre is. 

 

"Ezek az alkalmak lehetőséget nyújtanak egymás kultúrájának megismerésére. Ha ismerjük azokat a népeket, akikkel együtt élünk ebben a nagy Európában, akkor jobban tudjuk tisztelni is őket. A valódi multikulturalitás azt jelenti, hogy nem csupán a kisebbség ismeri a többség nyelvét és kultúráját, hanem ez fordítva is igaz” – hangsúlyozta a képviselő, aki arra biztatta a fiatalokat, hogy törekedjenek szabadon megismerni a világot, elsajátítani olyan európai értékeket, mint a multikulturalitás vagy a soknyelvűség.

 

Az EP-képviselő arra is kitért, hogy mindemellett a fiatalok feladata a lázadás is, hiszen ez az a generáció, amely mindig képes volt újat hozni a társadalomba.  "A lázadásotok akkor tud sikeres lenni, ha mindezt cselekvő, példaértékű munkával saját társadalmatok javára tudjátok fordítani” – üzente az RMDSZ-es politikus a középiskolás fiataloknak.  

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.