Európai ügyeket és a közösségépítést tekinti prioritásainak Molnár Zsolt

2012.12.13. | Parlamenti választások , Temes
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A Romániát érintő Európai Uniós ügyekkel és közösségépítéssel szeretne foglalkozni Molnár Zsolt, az RMDSZ képviselője, aki ma Temesváron tartott sajtótájékoztatón taglalta prioritásait.

„Nagyon fontos, hogy Románia felzárkózzon az Európai Uniós elvárásokhoz, de ezt csak úgy tudjuk megoldani, ha mindannyian tudatos és következetes európai polgárokként vagyunk jelen az unióban. Képviselői mandátumom alatt prioritásaim közé tartozik a magyar bánsági közösségek felkarolása és építése, hiszen csak ez által tudjuk megtartani magyar identitásunkat és népszerűsíteni gazdag kultúránkat” - hangsúlyozta Molnár elsődleges elképzeléseit.

A képviselő továbbá elmondta, hogy a választásokat megelőző időszakban kérdőíves felmérést folytattak a Temes megyei magyar családok körében, felmérték a lakosság problémáit és összeállították a bánsági magyar közösség prioritásait. „A párbeszédet ezután is folytatni fogjuk, de nagyon fontos, hogy mindenki hozzájáruljon az elsődleges problémák feltérképezéséhez” – részletezte a képviselő, majd aláhúzta, hogy az elkövetkező négy évben minden bánsági magyarra szükség van ahhoz, hogy közös erővel és összetartással megoldásokat találjanak a felmerült problémákra. „Az előttünk álló négy évet okosan és célszerűen kell a javunkra fordítanunk ahhoz, hogy itt, Temes megyében közös erővel jövőt építsünk magunknak. Én csapatban gondolkozom, az én csapatom az itt élő magyar közösség” - zárta gondolatait a fiatal képviselő.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.