Évértékelő és tervező tanácskozások az Arad megyei RMDSZ-nél

2013.11.29. | Arad
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Évértékelő és tervező tanácskozások az Arad megyei RMDSZ-nél

Aktuálpolitikai kérdésekről és a jövő évi feladatokról tárgyaltak az Arad megyei RMDSZ székházában az Önkormányzati Tanácsnak, valamint a Megyei Küldöttek Tanácsának soros ülésén csütörtökön, november 28-án. Az eseményen meghívottként vett részt Molnár Zsolt, az RMDSZ Temes megyei parlamenti képviselője. 

Az Önkormányzati Tanács munkálatai elsősorban az önkormányzatok működését érintő kérdésekben zajlottak, a megyei önkormányzati képviselők megvitatták a decentralizációs törvény Arad megyei fejezeteit, valamint a jövő évi költségvetési kilátásokat. Külön hangsúly került az oktatási intézmények finanszírozási problémáira, valamint a tanügyi törvény alkalmazására, ugyanis sok esetben egyes jogszabályok előírásai megnehezítik a magyar nyelvű oktatás fenntartását.

 

Ezt követően sor került a Megyei Küldöttek Tanácsának ülésére, ahol Bognár Levente megyei elnök politikai tájékoztatóját követően a jelenlevők jövő évi EU-s választásokra való felkészülésről tárgyaltak. Molnár Zsolt RMDSZ-es parlamenti képviselő tájékoztatta a küldötteket a romániai magyar közösséget érintő aktuálpolitikai kérdésekről, valamint bemutatta a Szövetség parlamenti munkájának eredményeit. A tanácskozás második felében sor került a szakbizottsági elnökök beszámolójára és az szervezeti és szervezési problémák áttekintésére.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.