Évzáró ünnepély Medgyesen

2012.12.28. | Szeben
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Évzáró ünnepély Medgyesen

Sikeres évet zárt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szeben megyei szervezete. 2012 december 27-én a medgyesi Millennium-Házban értékelték ki az év eredményeit. A Szeben megyei magyarság 2012-ben is megmutatta, hogy egy életerős, tenniakaró és összetartó közösség.

Az eseményen részt vettek mindazok akik az év folyamán önzetlen munkájukkal hozzájárultak a medgyesi és Szeben megyei magyarság fejlődéséhez, előrelépéséhez. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség 23 év után újra bebizonyította, hogy  nem csak egy párt szerepét tölti be, hanem közösségépítő szövetségként van jelen az erdélyi valamint romániai élet mindennapjaiban.

Szeben megyében fontos előrelépéseket tettünk, és a közösség idén kétszer szavazott bizalmat azoknak akik tettek és tenni akarnak közösségeikért. Az elmúlt 4 év verejtékes munkájának volt eredménye és a két választáson elnyert bizalom a továbbiakban is minden helyi szervezetet, minden képviselőt kötelez.

Dr. Balázs Béla Attila, az RMDSZ Szeben megyei szervezetének elnöke, összehasonlította a 2008-as valamint a 2012-es önkormányzati és parlamenti választások eredményeit. "Az önkormányzati választások különösen fontosak közösségünk számára, figyelembe véve, hogy idén két új településen sikerült bejuttatni önkormányzati képviselőt" számolt be dr. Balázs Béla Attila, majd hozzátette "az eredményeket jól megszervezett mozgosítással sikerült elérni". Ugyanakkor megköszönte a Medgyesi MADISZ fiatal önkénteseinek, akik már 4 éve sikeresen részt válallnak a közösségépítő munkában.

2013 januárjában tisztújításra kerül majd sor a Szeben megyei, medgyesi valamint nagyszebeni RMDSZ szervezetekben.

A kiértékelő végén megköszönték Fazakas Mihálynak, a Szeben megyei RMDSZ ügyvezető elnökének és Medgyes díszpolgárának az elmúlt 23 év munkásságát és a helyi, megyei valamint erdélyi magyar közösség érdekében kifejtett tevékenységét.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.