Ezen a héten még láthatók Aradon a Puskás-ereklyék

2017.04.25. | területi hírek

Ezen a héten még láthatók Aradon a Puskás-ereklyék

Április 28-ig, péntekig megtekinthető az RMDSZ Arad megyei szervezetének székházában a Puskás 10 című vándorkiállítás, amelyet az RMDSZ valamint a felcsúti Puskás Intézet és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia szervezett a világhírű magyar futballista születésének 90. és halálának 10., illetve az akadémia megalapításának 10. évfordulója alkalmából.

A tárlat relikviák és újságcikkek, valamint filmvetítés segítségével bemutatja a legendás Puskás Öcsi pályafutásának és életének legfontosabb korszakait. Megtekinthetők a Honvéddal és a Real Madriddal nyert kupák, gólkirályi és BEK-serlegek, vagy a 100. osztrák–magyar mérkőzés labdája.

Emellett az Aranycsapat több tagjának személyes tárgyai is láthatók a kiállításon, így például Lóránt Gyula középhátvédé, aki 1947-ben tagja volt az első román bajnoki címét ünneplő aradi ITÁ-nak.

Az RMDSZ Episcopiei (Batthyány) utca 32. szám alatti székházában pénteken 18 óráig látogatható a tárlat.