Falujárás Maksán és Besenyőn

2012.11.18. | Kovászna , Parlamenti választások

Falujárás Maksán és Besenyőn

Olosz Gergely szenátor- és Fejér László képviselőjelölt szombaton Maksára és Besenyőre látogatott, ahol közel harminc önkéntessel járták végig a települések utcáit, Oláh Badi András volt alpolgármester kíséretében.

A falujárás során a jelöltek kézimunkára nyomtatott háziáldást osztogattak az asszonyoknak. “Hol hit, ott szeretet, / Hol szeretet, ott béke. / Hol béke, ott áldás. / Hol áldás, ott Isten. / Hol Isten, ott szükség nincsen.” – írta a kihímezhető háziáldáson, amellyel a jelöltek jelezni szerették volna, hogy a keresztény elvek, a szeretet és béke jelében kívánnak tenni a köz érdekében. Hogy teljes képet kapjanak a maksaiak és a festői szépségű tó partján élő besenyőiek gondjairól a mindennapok nehézségeiről, a legégetőbb problémákról érdeklődtek, hogy a programjukat a többség elvárása szerint tudják igazítani. Olosz Gergely és Fejér László Ödön elmondta: a lakosok által elmondott panaszokat jegyezték és mindent megtesznek a problémák orvoslására. Az egésznapos falujárás után a kerteken ismét megjelentek a jelölteket ábrázoló plakátok, amelyeknek elődjeit sajnos rövid időn belül eltüntették a faluban, jóllehet az RMDSZ a korrekt, tisztességes kampányra kérte fel a többi politikai szervezetet és azok szimpatizánsait.