Február 10-ig hirdeti meg 2016. évi pályázatait az RMDSZ

2016.01.28. | Communitas , Pályázatok

Február 10-ig hirdeti meg 2016. évi pályázatait az RMDSZ

Február 10-ig hirdeti meg 2016. évi pályázatait az RMDSZ, amelyek lebonyolításával 2016-ban is a Communitas Alapítványt bízza meg.

A Takács Csaba elnök vezette január 27-i, idei első ülésén a kuratórium kiértékelte az Alapítvány 2015-ös működését, jóváhagyta az előző évi költségvetés felhasználásáról szóló beszámolót, meghatározta az Alapítvány 2016-os működését, döntött az idei pályázati kiírás rendjéről, és elfogadta a 2016-os évre vonatkozó költségvetést.

A kuratórium döntése értelmében a Communitas Alapítvány idén több mint 4 millió lejes keretet bocsát a pályázók rendelkezésére, szaktestületenként a következő összegeket hirdeti meg pályázat formájában: Sajtó Szaktestület – 793 ezer lej, Könyvkiadás – 712 ezer lej, Művelődés – 830 ezer lej, Ifjúság – 347 ezer lej, Szórvány – 848 ezer lej, Alkotói ösztöndíj – 403 ezer lej, Utazástámogatás – 56 ezer lej és Sport – 98 ezer lej.

A kuratórium döntött arról is, hogy az előző évekhez hasonlóan külön összegeket különít el a Bölcs Diákok országos szintű vetélkedő és az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia megszervezésére, magyar nyelvű tankönyvek kiadásának támogatására, továbbra is megjelenteti a Magyar Közoktatás oktatási folyóiratot, kiemelten támogatja a magyarság évfordulós rendezvényeit, a Magyar Kultúra Napját, valamint támogatást biztosít a Janovics Jenő Alapítvány számára.

A pályázati kiírások a www.communitas.ro oldalon követhetők.