Fejér: „Elfogadhatatlannak tartom, hogy a kis- és középvállalkozások további adóterhekkel legyenek lekötve”

2013.03.26. | gazdaság

Kérdéssel fordult Románia pénzügyminiszteréhez Fejér László Ödön Kovászna megyei parlamenti képviselő, a Kovászna Megyei Kereskedelmi Kamara elnökségi tagja, a Kormány azon rendeletével kapcsolatosan, melynek értelmében a kis és középvállalkozások hátrányos megkülönböztetésben részesülnek. A Kormány 8/2013-as rendelete előírja, hogy mindazon vállalkozások, amelyek éves forgalma meghaladja a 65.000 euró értéket, szemben az eddigi 100.000 euróval, kötelesek 3 százalék többletadót fizetni.

„Elfogadhatatlannak tartom, hogy a kis- és középvállalkozások további adóterhekkel legyenek lekötve. Mint a Kovászna Megyei Kereskedelmi Kamara elnökségi tagja, háromszéki parlamenti képviselő és vállalkozó nem értek egyet ezen szektor terheinek további növelésével” – fejtette ki Fejér László Ödön RMDSZ képviselő, majd hozzátette: „lehetőséget kell biztosítsunk ahhoz, hogy vállalkozásaink megfelelő módon tudjanak fejlődni, nem pedig további megszorításokat kiróni mindazokra, akik munkahelyeket biztosítanak a régióban” – vélekedett a Kovászna megyei törvényhozó.

A benyújtott kérdésére Fejér írásban kért indoklást a vállalkozásokat negatívan érintő rendeletről, illetve elmondta, hogy egy olyan törvénymódosító indítványon dolgozik az RMDSZ Képviselőházának frakciója, amely azt célozza, hogy visszaállítsák a korábbi 100000 euró értékű forgalmi határt.