Fejér László Ödön: "A nyomdaipart nem lehet tönkretenni egy törvény pontatlan megfogalmazása miatt "

2013.05.09. |

Fejér László Ödön:

Titi Amzar, a romániai Print Magazine főszerkesztője, és Octav Preoteasa, a Romániai Csomagolásgyártók Egyesületének (APRA) elnöke Fejér László Ödön, Kovászna megyei képviselőhöz fordult segítségért, mert a jelenlegi törvény értelmében a nyomdaiparban tevékenykedő vállalkozások az összforgalmuk után, visszamenőleg 4 évre, még 3 százalékos adót és késedelmi költségeket kell fizessenek.

Ez ésszerűtlen és gazdasági szempontból halálos csapás egy iparágra, ezért Fejér László Ödön felkérte Márton Árpád képviselőt - aki a kulturális bizottság tagja -, hogy támogassa az intézkedésben, minekután törvénymódosító javaslatot nyújtottak be a Képviselőházban. A módosító javaslat pontosítaná az ide vonatkozó előírást: csak azon munkálatok után köteles egy nyomda még 3 százalékot fizetnie, amelyben egy kulturális mű után gyártott mását készítette el.

A kezdeményezést olyan  nyomdaiparban tevékenykedő szervezetek támogatják, mint az Erdélyi Nyomdászok Egyesülete(ATT), a Reklámtárgy gyártók és importőrök egyesülete(APIIP), vagy a Romániai Szerkesztők Egyesülete(UER).