Fejér László Ödön az egészségügyi rendszer hiányosságairól beszélt a Parlamentben

2013.02.12. | RMDSZ , Egészségügy
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Fejér László Ödön az egészségügyi rendszer hiányosságairól beszélt a Parlamentben

Az egészségügyi rendszer változásaival kapcsolatosan szólalt fel Fejér László Ödön RMDSZ-es képviselő kedden a Képviselőház plénumában. A Kovászna megyei képviselő a napirend előtti hozzászólásában ellenezte az egységes kifizetési rendszer eltörlését, a korházak visszaközpontosítási folyamatát, és kitért az intézmények jogi státusára, valamint a rákos betegek kezelésének körülményeire.

“Nem tudunk egyetérteni az egységes nemzeti díjak rendszerének eltörlésével” – nyilatkozta Fejér a plénumban, majd elmondta, hogy a rendszer eltörlése visszaállítja az egyenlőtlenségeket és az egészségügyi rendszeren belüli diszkriminációt. A képviselő ellenezte a közösségi tulajdonban levő kórházak visszaközpontosítását is, és kitért a decentralizációs folyamat fontosságára: “Véghez kell vinni a decentralizációt. Nagyobb autonómiát, felelősséget kell adni a kórházak vezetőségének és a helyi közigazgatási egységek felügyelete alatt kell működjenek. Nem értünk egyet azzal, hogy központilag legyen megszervezve a decentralizált kórházak beszerzési folyamata” – mondta Fejér, majd a közkórházak jogi státusának tisztázását szorgalmazta.


Fejér mondanivalóját a rákos betegek korlátolt sugárterápiás lehetőségeinek elemzésével zárta. “Brassó és Kovászna megyében nincs állami onkológiai sugárkezelési lehetőség. A betegek ilyen körülmények között magánklinikákon kell a drága kezelést folytassanak. Ezt a problémát sürgősen meg kell oldani” – zárta felszólalását Fejér László Ödön.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.