Fejér László-Ödön: Romániának meg kell érnie arra, hogy ne etnikai kritériumok alapján válasszon államelnököt (AUDIÓ)

2014.09.09. | államelnök-választás

Az RMDSZ ötödik hete gyűjti a Kelemen Hunor államelnök-jelölt indulásához szükséges aláírásokat. Fejér László-Ödön, a Szövetség parlamenti képviselője szerint közösségünk csak a magyar államelnök-jelölt által tud hangot adni értékeinek, érdekeinek, fogalmazhatja meg az elvárásait a román többség felé.

El kell mondanunk a többségi nemzetnek, hogy mi, magyarok dolgozó, adózó, értékteremtő polgárai vagyunk ennek az országnak, de saját hagyományaink vannak” – fogalmazott az RMDSZ parlamenti képviselője, aki kiemelte, Romániának meg kell érnie arra, hogy ne etnikai kritériumok alapján válasszon államelnököt, hanem kellő szakmai tudású, becsületes emberre adja le a voksát.

A szövetségi elnök jelenti számomra azt a kiegyensúlyozott vezetőt, akit a magyarok ismernek és elfogadnak, a románok pedig tisztelik és meghallgatják. Szót ért a többségi politikusokkal, és kiáll a mi ügyeink mellett” – hangsúlyozta Fejér László-Ödön, majd rámutatott, a magyar államelnök-jelölt Románia első magyar kulturális minisztereként becsülettel és hatékonyan végezte a munkáját, ez által kivívta a román értelmiségiek elismerését is.

A 18. évet betöltött, szavazati joggal rendelkező személyek országszerte, minden megyei és területi RMDSZ-székházban, valamint a Szövetség színeiben tisztséget nyert polgármesterek hivatalában írhatnak alá.

Hanganyag:
Fejér László-Ödön nyilatkozata