Felavatták a Manna gyerekotthont Lemhényben

2012.11.19. | Kovászna , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Felavatták a Manna gyerekotthont Lemhényben

Húsz árva vagy szegény sorban élő lemhényi gyereknek nyújt tanulási lehetőséget a vasárnap délután átadott Manna otthon. A négy lakrészes épületbe a berendezés hiánya miatt csak egy év múlva költözhetnek be a fiatal lakók, addig nappali tevékenységeket tartanak itt a gyerekeknek.


Az almási Táltos Paripa Egyesület által megvásárolt  90 éves épületet jelenleg a református egyház működteti a Manna Egyesület megalakulásáig. Az intézmény létrejötte az almási származású, Amerikában felnőtt és hazaköltözött Spink Csillának, valamint családjának köszönhető, ők két amerikai gyülekezet támogatását, valamint saját anyagi forrásaikat fordították erre a célra. A tervek szerint a családi otthon létrejötte után az épületben zajló programokat az iskola melletti, egykori tanári lakásokban tartják majd. Raff Róbert helyi lelkész reményét fejezte ki, hogy a szentléleki és esztelneki példához hasonlóan a lemhényi önkormányzat is támogatni fogja az otthon működését.
 
Az avatóünnepségen Szőcs László, Kézdi-Orbaiszéki volt esperes hirdetett igét Mózes második könyvéből. Beszédét a manna kifejezés köré építette: Isten csodája, mely úgy értelmezhető a legjobban, ha a emberi akarat az isteni csodával van összekapcsolva és ez a közösségi háznak a létrejöttében is fellelhető.
 
Az avatón részt vettek az RMDSZ kézdiszéki jelöltjei is. Olosz Gergely szenátorjelölt felszólalásában a  Szent Ágoston szavaival köszönte meg a támogatóknak a segítséget: „aki szeretni tud, az mindent meg tud tenni. Meggyőződésem, hogy erős nemzetünk lesz,  ha ez a közösség továbbra is ugyanebben az összefogásban gondoskodik minden kisgyerekről, hiszen fontos az, hogy senki ne kallódjon el a nagyvilágban, hanem mindannyian közösségünk javát szolgálhassuk”. Fejér László képviselőjelölt a gyerekek műsorából merítette gondolatait, így a szeretetről beszélt. „Székelyföldön több ilyen napköziotthonra van szükség, hiszen ezekben olyan gyerekek laknak, akik igazán tudják értékelni a szeretetet, és igaz szívvel élik azt át”- méltatta a létesítmény fontos szerepét Fejér László.
 
Az eseményen az Üzenet együttes és az otthon lakóinak zenés összeállítását hallgathatták meg az egybegyűltek, akiknek előadását Veress Erika szavalata egészítette ki.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.