Félévzáró sajtótájékoztató Temesváron

2013.06.28. | Képviselőház , Temes

Félévzáró sajtótájékoztató Temesváron

Sajtótájékoztató keretén belül összegezte Molnár Zsolt RMDSZ képviselő az elmúlt félév parlamenti ülésszakának tevékenységét, valamint a Temes megyei RMDSZ szervezet által lebonyolított közösség- és szervezetépítő programok sorozatát június 28-án, Temesváron, a megyei RMDSZ székházában.

Molnár parlamenti tevékenységének beszámolójában elmondta, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség az elmúlt félév során a törvényhozásban kiemelten kezelt minden olyan jogszabályt és kezdeményezést, amelyek a magyar közösség mindennapjait az országos politika és döntéshozatal szintjén befolyásolták. Továbbra a képviselő ismertette azokat a specifikus helyzeteket is, amelyeket közbenjárásával sikerült szakszerű megoldásokat találni a Parlamentben felmerült kérdésekre.

„Úgy vélem az elmúlt félévben sikerült olyan tevékenységet folytatni úgy parlamenti, mint megyei szinten, amelyek az itt élő magyar közösség mindennapjait segítik, illetve megoldásokat nyújtanak a felmerülő problémákra, valamint közelebb viszik az RMDSZ munkásságát és eredményeit a lakossághoz” – hangsúlyozta Molnár, majd az alkotmánymódosítás folyamatáról elmondta: „az általunk előkészített módosító javaslatokat a Szövetség két tagja tartotta fenn az Alkotmánymódosító Bizottság előtt. Közös munkánk eredményeként sikerült néhány rendkívül fontos kisebbségvédelmi kérdést bevinni a Bizottság által elfogadott módosító javaslatok közé. Így szerepel a javaslatok között a kisebbségi szimbólumok használatának garantálása, valamint a kisebbségek kultúrájával és identitásával kapcsolatos döntések esetén a kisebbségek legitim szerveivel történő konzultáció”.

A sajtótájékoztatón jelen volt Halász Ferenc, a Temes megyei RMDSZ elnöke, aki tájékoztatott az RMDSZ csíkszeredai kongresszusának következtében várható szervezeti változásokról, valamint összegezte az elmúlt fél év tevékenységét.

A sajtótájékoztatón ugyanakkor bemutatták az idén tavasszal lezajlott mikrórégiós találkozókat követően kialakult helyzetértékelést, amely alapján kidolgozták a megyei szervezet tervezett programjait, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek majd a magyar kulturális rendezvényekre és a közösségépítő eseményekre.