Feljelentést tesz Korodi Attila a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál

2013.02.19. | Képviselőház , Hagyományok
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Feljelentést tesz Korodi Attila a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál tesz feljelentést Korodi Attila, az RMDSZ Hargita megyei képviselője a Fogyasztóvédelmi Hivatal Brassói Regionális Felügyelőségének február 16-án, a csíkszeredai Hagyományos és helyi termékek vásárán tartott ellenőrzésével kapcsolatosan.

Korodi a Képviselőház február 19-i plenáris ülését megelőző politikai nyilatkozatában, elfogadhatatlannak nevezte az országos és a Fogyasztóvédelmi Hivatal Brassói Regionális Felügyelőségét reprezentáló küldöttség attitűdjét, akik rajtaütésszerűen jelentek meg a székelyföldi vásáron, mégpedig az országos sajtó kíséretében.

“Ahelyett, hogy az őstermelőket, a kistermelőket abban segítsék, hogy állategészségügyi szempontból megfeleljenek az elvárásoknak, a Fogyasztóvédelmi Hivatal képviselői pénzbírsággal és a kereskedelmi engedélyek megvonásával fenyegetőztek az általuk odahívott országos média előtt” – részletezte Korodi a történteket, majd elmondta, hogy Claudiu Sorin Susanu, a Fogyasztóvédelmi Hivatal Brassói Regionális Felügyelőségének főfelügyelőjének a magatartása túllépett minden erkölcsi határt, feszültséget gerjesztve a vásárosok, illetve a megyei önkormányzat képviselői körül.

„A közalkalmazottak hatásköreit, felelősségeit szabályzó törvény által megfogalmazottak szerint minden közalkamazottnak kötelessége becsületesnek, jóhiszeműnek lennie, valamint köteles tevékenységét erkölcsi integritással és professzionalizmussal végeznie. A főfelügyelő úr messzemenően túllépte ezeket. ” – vélekedett a Hargita megyei parlamenti képviselő.

Korodi felszólalásában elmondta, hogy a közalkalmazott elfogadhatatlan viselkedéséért interpellációt intéz a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz, illetve belső kivizsgálást kér a főfelügyelő kompetenciáját és viselkedését illetően.

A képviselő a helyzet pontos ismertetése végett megemlítette azt is, hogy az ellenőrzést megelőzően a kihelyezett Hargita megyei fogyasztóvédelmi hivataltól felszámolt bérleti költségek miatt konfliktushelyzet alakult ki Hargita Megye Tanácsa és a Fogyasztóvédelmi Hivatal Brassói Regionális Felügyelősége között. A bérleti költséget a megyei önkormányzat, mint minden más közintézménytől, tőlük is igényli.

Továbbá Korodi hangsúlyozta azt is, hogy meglátása szerint az ellenőrzés pillanata azért is furcsa, mert pontosan a székely zászló kapcsán kialakult álságos vita kellős közepén történt.Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.