Feljelentést tett az RMDSZ a krajovai polgármesterasszony ellen

2012.07.02. | Diszkrimináció
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Feljelentést tett az RMDSZ a krajovai polgármesterasszony ellen

Az Országos Diszkrimináció-ellenes Tanácsnál tett feljelentést Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, Lia Olguța Vasilecu krajovai polgármester július 28-án, csütörtökön elhangzott, a magyar közösséget sértő kijelentése kapcsán.

Az újonnan megválasztott polgármesterasszony három krajovai építőtelep meglátogatása után a Mediafax hírügynökségnek adott nyilatkoztában elmondta: arra kérte az építőket, hogy ezután a városban zajló  építkezéseket végző szakmunkások 80 százaléka helybéli legyen, ugyanis számára nem normális az a tény, hogy az itt dolgozók magyar nyelven beszélnek egymás között, hiszen a Krajovaiak pénzén dolgoznak.

Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára felháborodással vette tudomásul a magyar közösségeket kellemetlenül érintő esetet. „Felháborodással értesültünk egy újabb magyarellenes támadásról. A polgármesterasszony évekkel ezelőtt kilépett a Nagy Románia Pártból (PRM), de mint a nyilatkozatából is kiderült magatartásában és gondolkodásában úgy tűnik egy megrögzött PRM-s maradt” - mondta a főtitkár Kolozsváron. Kovács Péter a mai nap folyamán az RMDSZ nevében feljelentést tett az Országos Diszkrimináció-ellenes Tanácsnál Vasilescu ellen diszkriminációra és nemzeti gyűlöletre való felbujtás vádjával. „A helyhatósági kampányban kiéleződött a nacionalista felhang, de effajta kijelentéseket egyetlen közméltóság sem engedhet meg magának az Európai Unió egyik tagállamában. Ezért kérjük a sérelmeink hivatalos orvoslását és a vétkes mihamarabbi elmarasztalását.” – nyilatkozta az RMDSZ főtitkára.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.