Folytatódik a decentralizació az ifjúság terén – a homoródi tábort átadja az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság a Hargita Megyei Tanácsnak

2012.01.25. | Hargita , Ifjúság
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A mai, január 25-kei Kormánygyűlésen elfogadták azt a Kormányrendeletet, melynek alapján az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság a következő 30 napon belül átadja a homoródi tábort Hargita Megye Tanácsának.

A Hatóság tevékenységének eredményeként a tavalyi év folyamán már öt tábor került át a helyi önkormányzatokhoz: négy a Kovászna megyében, valamint egy Hargita megyében.

A Kormányrendelet szerint a homoródi táborból 13 villa kerül a megyei önkormányzat adminisztrálásába, amelyekből egy, a 67 férőhelyes 6-os Villa az egyik legmodernebb ifjúsági szálláshely egész Erdélyben. Itt minden évben számos ifjúsági programot szervezett mostanig a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság, a továbbiak pedig a megyei önkormányzat feladata lesz a tábor többi épületének korszerűsítése, ezáltal is nagyobb teret adva az erdélyi gyermek és ifjúsági programok szervezésére.”- nyilatkozta Széll Lőrincz, az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság alelnöke.

A decentralizációs munkálatok kiemelkedő fontossággal bírnak a magyar ifjúsági élet fellendítése, valamint a fiatalok igényei mentén való megszervezése szempontjából, melyet a Magyar Ifjúsági Értekezlet képviselői célul tűztek ki tevékenységeik során. Az elindított sorozat folytatásaként a következő időszakban a szatmárnémeti, a besenyői és a szovátai táborok kerülnek majd vissza a helyi és megyei önkormányzatokhoz.