Folytonosságra van szükség a Bánságban – leadta parlamenti jelöltlistáját az RMDSZ Temes Megyei Szervezete

2016.10.27. | Parlamenti választások , Temes

A szórvány megyékben a parlamenti képviselet sokszor csodákra képes, hiszen az itt élő magyar közösségeknek adja vissza a hitet a megmaradáshoz. Itt a képviselet folytonossága a megmaradás főzáloga. Az elmúlt négy évben a parlamenti képviseletnek köszönhetően sikerült megmutatnunk, hogy a Bánságban egy erős magyar közösség él, és a közösség tudja mit jelent magyarnak lennie. A parlamenti képviselet olyan lehetőségeket biztosít számunkra, amely a közösség megmaradását és gyarapodását szolgálják. Az elmúlt négy évben felpezsdült a közösség, sikerült néhány stratégiai fontosságú projektet elindítani. Ezeket a folyamatokat csakis a parlamenti képviselet megtartásával tudjuk folytatni” – fogalmazott Molnár Zsolt, az RMDSZ Temes megyei képviselője azt követően, hogy csütörtök délben iktatta a Temes Megyei Választási Irodánál képviselői  és szenátori jelöltlistáit a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Temes Megyei Szervezete.

Temes megyét összesen tíz képviselőházi és négy szenátusi mandátum illeti meg. A Szövetség megyei szervezete – póttagokkal együtt – teljes listát adott le a választási irodánál. Az RMDSZ Temes Megyei Szervezetének képviselőjelölti listáját Molnár Zsolt jelenlegi parlamenti képviselő vezeti, a szenátusi lista élén pedig Halász Ferenc, a Temes megyei szervezet elnöke áll.