Fontos a munkahelyek teremtése

2012.11.19. | Maros , Parlamenti választások

Fontos a munkahelyek teremtése

A radnóti hőerőmű több száz, pontosabban 570 munkás számára biztosít megélhetést. Erdély szinten stratégiai pontnak számít, mivel maximum 800 MW energia termelésére alkalmas. A nyár folyamán nem működött teljes kapacitással, mert nem volt szükség az itt termelt villanyáramra. Most folyamatosan termelnek a berendezések.

A radnóti hőerőmű a bukaresti ELCEN tulajdonában van. Az igazgató elmondta Csép Éva Andrea szenátorjelöltnek, hogy az Rt. anyagi gondokkal küzd és nagy adósságot halmozott fel a Romgazzal szemben. A tartozás törlesztése fejében pedig a gázvállalat 2013 január 1-től valószínűleg átveszi a hőerőművet.

Ez a vállalat életében történelmi pillanatnak számít, megmentik Maros megye egyetlen működő hőerőművét és ezzel együtt 570 család megélhetőségi lehetőségét is. Az új tulajdonosnak remélhetőleg immár több nagyfogyasztóval is sikerül majd szerződést kötnie.

Az RMDSZ szenátorjelöltje hozzátette: „Támogatni kell az erőművek fejlesztését, valamint az új létesítmények építését, mert ezzel új munkahelyeket teremtünk. Az erőmű korszerűsítése nem csak a saját fogyasztás ellátása miatt lényeges, hanem az energiaexport szempontjából is.”

Ha a hőerőmű új tulajdonba kerül, akkor sok változás várható Radnóton és környékén. A lakosoknak nem kell már attól tartaniuk, hogy az ott dolgozók állás nélkül maradnak és remélik, hogy növekedni fog a foglalkoztatottak száma is.