Gábor Áron szülőfaluját látogatták meg a kézdiszéki jelöltek

2012.11.16. | Kovászna , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Gábor Áron szülőfaluját látogatták meg a kézdiszéki jelöltek

Dimény Zoltán polgármester meghívására Gábor Áron szülőfaluját, Berecket látogatta meg Olosz Gergely szenátor- és Fejér László Ödön képviselőjelölt.

A két politikusnak bőven volt mit megtekintenie, hiszen az RMDSZ támogatásának köszönhetően több nagyméretű beruházás valósult meg a községben: nemrég adták át a kormánytámogatásból elkészített ülepítőállomást és a Borvizek útja programnak köszönhetően a martonosi utat is teljes egészében leaszfaltozták. Az RMDSZ két jelöltje a község elöljárójának a kíséretében tekintette meg az egykoron városi rangú települést, betértek a Comenius Általános Iskolába, írószerrel és könyvjelzőkkel ajándékozták meg a diákokat és a pedagógusokat, majd megismerkedtek az idén nyugalomba vonult Máthé Ferenc esperes-plébános utódjával, Máté Róberttel, aki a gyulafehérvári Caritas lelki igazgatójaként tevékenykedett, mielőtt a Szent Miklós templom plébánosává vált. Olosz Gergelyt és Fejér Lászlót a helybeliek is felismerték, megállítva őket, ügyes-bajos dolgaikról tájékoztatták a politikusokat és reményüket fejezték ki, hogy az RMDSZ továbbra is sikeresen elláthatja a magyarság érdekképviseletét.

Rétyen jártak a sepsiszéki jelöltek

Jó olyan helyen járni, ahol már megvalósultak vagy folyamatban vannak a munkálatok – hangsúlyozta csütörtökön Klárik László, az RMDSZ sepsiszéki és erdővidéki szenátorjelöltje Rétyen, ahol Márton Árpád képviselőjelölttel járták végig a községet. Rétyen és Komollón utat építettek, Bitán víz és csatornahálózatot alakítanak ki.   A jelöltek Dálnoki Lajos polgármester meghívására megtekintették a frissen felújított Antos kúriát, amely egy 2009-ben benyújtott uniós pályázatból restauráltak.  A korábban gyógyszertárként, orvosi rendelőként és szolgálati lakásként használt műemléképületben a felújítás után iskolásoknak biztosít délutáni foglalkozásokhoz helyszínt. “Ismerem Háromszék összes településének minden gondját-baját. Ezek megoldásáért dolgoztam legjobb tudásom szerint megyemenedzserként is. A rétyi integrált uniós pályázatot is a vidékfejlesztési alapból finanszírozták, számomra is elégtételt nyújt, hogy ma már átadás előtt áll a gyönyörűen felújított kúria” – mondta el Klárik László, aki korábban a Vidékfejlesztési Ügynökség élén is dolgozott.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.