Gazdafórum Tusnádfaluban

2011.11.13. | Mezőgazdaság , Csík terület

Gazdafórum Tusnádfaluban

Gazdafórumra került sor november 11-én, pénteken az RMDSZ Csíki TerületiSzervezetének szervezésében Tusnádfaluban.

Több mint 40 gazda használta ki a lehetőséget, hogy kérdéseket, problémáka tvessen fel, illetve szakemberek, elöljárók véleményét hallgassa meg. A jelenlevő gazdák többek között arra tértek ki, mennyire nehéz értékesíteni a nehezen megtermelt pityókát. Tánczos Barna mezőgazdasági államtitkár azt javasolta, hogy társuljanak szövetkezetbe, és akkor egységes áron eladhatják az árut, emellett pedig arra biztatta a jelenlevőket, ne csak pityókatermeléssel, hanem állattenyésztéssel is folgalkozzanak.

Haschi András a Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökség által nyújtott támogatásokról beszélt. Továbbá Becze István, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke, megyei tanácsos arra tért ki, hogy  Hargita Megye Tanácsa igyekszik mindenben a gazdák rendelkezésére állni, és amennyiben szövetkezetet akarnak létrehozni, azt is támogatják.