Geréd Imre: a 2015-ös év tapasztalataira kell építeni a továbbiakban is az ifjúsági szervezetek és a kolozsvári önkormányzat partnerségét

2015.12.19. | Kolozsvár
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Geréd Imre: a 2015-ös év tapasztalataira kell építeni a továbbiakban is az ifjúsági szervezetek és a kolozsvári önkormányzat partnerségét

Összesen 175 ezer lejjel támogatta az RMDSZ a Kolozsvár 2015 - Európa Ifjúsági Fővárosa projekt magyar vonatkozású programjait – tájékoztatott Geréd Imre, a Szövetség ifjúságért felelős ügyvezető alelnöke azon a sajtótájékoztatón, amelyen a Share Föderáció partnerszervezeteivel közösen évértékelőt tartott.

A december 18-i, pénteki értékelőn Geréd Imre elmondta, a visszajelzések alapján a szervezőknek sikerült tartalommal feltölteni az ifjúsági fővárosa címet, amelyet a kolozsvári vagy az itt tanuló fiatalok a programokon való részvétellel meg is jutalmaztak. „Ezt nem mi állítjuk, hanem az a csoport, amely évenként odaítéli az Európa Ifjúsági Fővárosa címet a pályázóknak. Ez viszont nem volt könnyű, a helyzet ilyen értelemben precedens nélküli volt: az országban nem volt még arra példa, hogy egy föderáció a saját elképzeléseit, a civil szervezetektől érkező javaslatokat a helyi önkormányzattal közösen bonyolítsa le” – részletezte az RMDSZ ifjúságért felelős ügyvezető alelnöke. Rámutatott: a jól működő modellnek nem szabad feledésbe merülnie, ezekre a tapasztalatokra kell a továbbiakban is építeni a kolozsvári önkormányzat és az ifjúsági szervezetek partnerségét.

Geréd Imre ugyanakkor a helyi civil szervezetek megerősödését is pozitívumként könyveli el. „Az év hozadékának tekintem azt is, hogy a Share Föderáció hálózatának köszönhetően azoknak a szervezeteknek, amelyek vállalták az ifjúsági főváros projektjében való részvételt, közösen kellett egy kolozsvári víziót felvázolni, közösen kellett gondolkodni, olyan programokat összehozni, amelyek tömegeket mozgattak meg” – tette hozzá.

Összegzésként kiemelte: az RMDSZ idén tavasszal konkrét lépéseket is tett annak érdekében, hogy a fiatalokat támogassa, bevonja a munkafolyamatokba. „A politikának a fiatalok jövőjéről is kell szólnia – ez az elv vezérelte a Szövetséget akkor, amikor egy új, ifjúsági kérdésekkel foglalkozó főosztályt hozott létre az Ügyvezető Elnökség keretében. Ez az irántunk tanúsított bizalom nagy kihívás, felelősség, de lehetőség is: saját képünkre formálhatjuk a politikát, jobbá tehetjük a környezetünkben élő fiatalok életét” – zárta gondolatait Geréd Imre.

A Szövetség különböző döntéshozói testületeinek hathatós munkája mind hozzájárult a Kolozsvár 2015 - Európa Ifjúsági Fővárosa projekt lebonyolításához.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.