Geréd Imre: a politikának a fiatalok jövőjéről is kell szólnia

2015.08.07. | Ifjúság

Geréd Imre: a politikának a fiatalok jövőjéről is kell szólnia

Az RMDSZ fontosnak tekinti az erdélyi magyar fiatalok közötti kapcsolat megteremtését, ifjúságpolitikai kezdeményezéseink a fiatalok társadalmi elfogadásának és elismerésének megerősödésére irányulnak – tájékoztatta Geréd Imre, a Szövetség ifjúságért felelős ügyvezető alelnöke a SIC Feszt Székelyföldi Szabadegyetem résztvevőit csütörtökön, augusztus 6-án. A csomakőrösi megnyitón Geréd Imre rámutatott, a Szövetség az újratervezés jegyében célként tűzte ki, hogy fenntartsa a fiatal generáció érdeklődését a közügyek és a közéletben való részvétel iránt.

A politikának a fiatalok jövőjéről is kell szólnia – ez az elv vezérelte az RMDSZ-t akkor, amikor egy új, ifjúsággal foglalkozó főosztályt hozott létre az Újratervezés Kongresszusát követően –, a Szövetség struktúráiban még inkább alappillér lett a fiatalság” – fogalmazta meg az ügyvezető alelnök, aki arra is kitért, téves gondolat az, hogy a fiatalok elfordultak a politikától, hogy nem érdekli őket a jövőjük. „Az utolsó elnökválasztás alkalmával is bebizonyosodott, hogy létezik egy olyan ingerküszöb, amely átlépésével cselekvésre késztethető az ifjúság –  ennek érdekében pedig egy olyan konzultációt indítunk el, amely a fiatalok aktuális helyzetét méri fel, a szükségleteikre, kihívásaikra kérdez rá” – tette hozzá, példaként említve a Rólad szól! elnevezésű programot.

A háromszéki ifjúság életrevaló – ezt azért emelem ki, mert nagyon sok helyen a fiatalok nem mernek rendezvényeket szervezni, segítséget kérni. Köztetek ülnek azok az emberek, akik a következő generáció vezetői lesznek, úgy tanuljatok és képezzétek magatokat, hogy saját sorsotok, de közösségetek jövője is rajtatok áll”– összegzett Geréd Imre.

Az elsőnapi megnyitón felszólalt még Oltean Csongor, a Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöke, Kis József, az RMDSZ Orbaiszéki Szervezetének elnöke, illetve a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács képviseletében Erős Levente elnök.