Gergely Balázst jelölik a történelmi magyar egyházak a kolozsvári tanácsosi listára (AUDIÓ)

2016.03.01. | Kolozsvár
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Gergely Balázst jelölik a történelmi magyar egyházak a kolozsvári tanácsosi listára (AUDIÓ)

Fotó: Bazita Gauss

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Kolozsvári Szervezetének decemberi felkérésére válaszolva Gergely Balázst, a Kolozsvári Magyar Napok főszervezőjét jelölik a történelmi magyar egyházak a kolozsvári tanácsosi lista második helyére.  A felkéréskor megfogalmazott álláspontjuk szerint, az egyházi elöljárók az RMDSZ kolozsvári polgármesterjelöltjének és a tanácsosi lista vezetőjének kijelölését követően szándékozták saját, második helyre vonatkozó javaslatukat megtenni. Az egyházfők hangsúlyozták, hogy javaslatukkal, a kolozsvári magyar összefogás szükségességéből kiindulva, olyan érdekképviseleti csapat kialakításához kívánnak hozzájárulni, amely képes a bizalom megerősítését, a magyar önkormányzati képviselet megszilárdítását szolgálni.

Örömmel és bizakodással fogadjuk történelmi egyházaink Gergely Balázsra vonatkozó jelölését, hiszen olyan emberről van szó, akinek elkötelezettsége, hitelessége, közösségi szolgálatra való elhivatottsága Kolozsváron közismert. Az önkormányzati munkában minél több olyan jelöltre van szükség, aki képes tisztességgel és felelősségteljesen képviselni a magyar emberek, intézmények, szervezetek problémáit, aki eddigi, a közösség érdekében kifejtett munkája által már elnyerte annak bizalmát és támogatását” – nyilatkozta Horváth Anna, az RMDSZ városi szervezetének elnöke.

A tanácsosi lista további összeállításának eljárásáról, a jelölések és a rangsorolás módozatairól a Városi Választmány március 3-i ülésén döntenek. 

Hanganyag:
Horváth Anna nyilatkozata


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.