Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában ünnepelt Moldován József

2012.03.15. | Ünnep

Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában ünnepelt Moldován József

Csíkszeredában kezdte a március 15-i ünneplést Moldován József távközlési államtitkár, aki délelőtt a székely zászló ünnepélyes felvonásán vett részt. A kék-arany lobogót, mely Hargita megye hivatalos zászlaja is egyben, harmadik alkalommal húzták fel március idusán a megyeházán.

Gyergyószentmiklóson déli 12 órakor kezdődött az ünnepi szentmise a Szent Miklós templomban, amelyen Gyergyó-medencei és gyergyószentmiklósi elöljárókkal tisztségviselőkkel együtt Moldován József államtitkár is részt vett. Az istentisztelet végeztével az ünneplő tömeg átvonult a Petőfi- és a Kossuth-szoborhoz, ahol délután 1-kor elkezdődött a központi megemlékezés és koszorúzás. Az ünnepségen részt vett Moldován József távközlési államtitkár mellett Pál Árpád parlamenti képviselő, Bende Sándor, a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke, Szabó Rudolf, a Gyergyó Területi RMDSZ ügyvezető elnöke, Magyari Vencel megyei tanácsos és Barti Tihamér, a gyergyószentmiklósi RMDSZ elnöke.

A délután folyamán Moldován József a megyeszékhelyen ünnepelt: az 1948-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján a csíkszeredai Vár téren levő emlékműnél helyezte el az emlékezés koszorúját.