Gyerkó László a Versenytanács tagja

2011.12.21. | Aktuálpolitika

Gyerkó László a Versenytanács tagja

Traian Băsescu államfő december 19-én aláírta Gyerkó László Hargita megyei szenátor kinevezését a Versenytanácsba. Így december 20-a óta a tisztséget a Szövetség javaslatára ő tölti be.

Gyerkó László 2008-ban szerzett szenátori mandátumot a Hargita megyei 1. számú szenátori választókerületben, a Versenytanácsba való kinevezéséig az RMDSZ szenátusi frakció-helyettesi tisztséget látta el, a Szenátus gazdasági, ipari és szolgáltatás bizottságának, valamint az esélyegyenlőség bizottságának volt a tagja. Emellett az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének gazdasági alelnöki tisztségét töltötte be, immár a második mandátumban, Szövetségi szinten pedig az RMDSZ Gazdasági Tanácsának tevékenységét koordinálta.

A civil szférában vállalt szerepe is összefügg a gazdasággal: az Új Összefogás Egyesület elnökeként, valamint a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) csíkszeredai szervezetének elnöki minőségében egyaránt a Székelyföld és Erdély gazdasági életének megerősítésén, fellendítésén dolgozott.