Gyermekjogvédelmi találkozó a Képviselőházban az RMDSZ részvételével

2012.10.24. | Ifjúság , Szociális

Tegnap, a Képviselőházban A Gyermekért Nemkormányzati Szervezetek Szövetsége valamint a Képviselőház Gyermekjogi albizottsága szervezésében, a gyermekek jogainak tiszteletben tartása témájú találkozóra került sor.

A rendezvényen a fontosabb politikai pártok képviselői vettek részt - az RMDSZ részéről Kerekes Károly és Kötő József parlamenti képviselők.

Megvitatásra került a gyermekek jogainak tiszteletben tartását tartalmazó 20 pontból álló prioritási lista, amely alapként fog szolgálni a Gyermekjogvédelmi Stratégia kidolgozásának. Az egyezmény kezdeményezői, a politikai pártokkal illetve a civil szféra képviselői közreműködésével arra törekednek majd, hogy a megfogalmazott prioritásokat vezessék be a gyermekjogvédelmi szakterületi szférába. A megbeszélést követően a jelenlevő politikai pártok képviselői egyezményt írtak alá, amely értelmében mindegyik párt legkevesebb 5 pontot a prioritási listáról belefoglal a kormányzási- és kampányprogramjába.