Gyorshajtásért büntess, ne a korom miatt! szlogennel indít figyelemfelkeltő kampányt a MIÉRT

2014.12.10. | MIÉRT

A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), a fiatal gépjármű tulajdonosokat képviselve, Gyorshajtásért büntess, ne a korom miatt!szlogennel indít figyelemfelkeltő kampányt.

A MIÉRT a gépjárművek kötelező biztosítási árának csökkentése és stabilizálása érdekében határozatot fogalmazott meg, amelyet Románia Kormányához, államelnökéhez, Parlamentjéhez, a Pénzügyi Felügyelő Hatósághoz, az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz és a Versenytanácshoz is eljuttatot.

A szervezet csökkentené a korhoz kötött megkülönböztető előírásokat, ezért elvárásai közt szerepel a kockázati osztályokba sorolás szabályainak világos és átlátható meghatározása annak érdekében, hogy minden gépjárművezető azonnal értesülhessen az őt érintő besorolásról. A MIÉRT azt szeretné, ha a biztosítási díj megállapítása aszerint történne, hogy az illető okozott-e balesetet, valamint fizetett-e már közúti szabálysértés miatti bírságot.

A határozat teljes szövege a http://miert.ro/gyorshajtasert linken tekinthető meg.