Hagyományőrzés és tehetséggondozás Biharban

2012.12.01. | Parlamenti választások , Bihar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hagyományőrzés és tehetséggondozás Biharban

A fenti címmel jelent meg Hodgyai Edit, a Micskei Görböc Néptáncegyüttes vezetőjének a szerkesztésében az a kötet, amely a Bihar megyei néptáncegyütteseket, csoportokat gyűjti csokorba.


A Görböc Kulturális Egyesület gondozásában megjelent könyvben városunk kiváló néptánccsoportja, a Toldi is jól megérdemelten helyet kapott, hiszen a gyerekek az utóbbi években számtalanszor bebizonyították, hogy ott van a helyük az első Bihar megyei néptánccsoportok között.

A kötet nagyszalontai bemutatójára hétfő délután került sor a Zilahy Lajos Művelődési Házban, ahol a megjelenteket elsőként Laza Carmen, a kultúrház igazgatója köszöntötte.

Az üdvözlő szavak után Pető Csilla parlamenti képviselő mondta el ünnepi gondolatait és mutatta be a könyvet az érdeklődőknek.

A képviselőasszony szavaiban felidézte a Görböc néptáncegyüttes megalakulásának a történetét, majd magát az albumot ismertette.

„Ez a kötet nagy szakmai hozzáértéssel készült, az előszóban a néptáncról találhat néhány gondolatot az olvasó, majd sorra megismerkedhetünk 16 olyan néptánccsoporttal amelyek aktívan működnek Bihar megyében. Az oldalakon részletesen bemutatásra kerülnek a gyermek- és ifjúsági néptáncegyüttesek, azok a gyerekek és fiatalok, akiknek a mindennapjait mélyen áthatja a tánc, a zene szeretete.”

A képviselőasszony szavai után maga a szerző Hodgyai Edit mondta el ünnepi gondolatait, majd örömmel nyújtotta át a Toldi néptánccsoport vezetőinek a néptáncosok csodaszép albumát.

A könyvbemutató rendezvény dedikálással és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.