Halász Ferenc: „Ma döntjük el milyen irányt vesz a bánsági magyarság jövője!”

2012.06.10. | Önkormányzati választások , Temes , Választások napja

Halász Ferenc: „Ma döntjük el milyen irányt vesz a bánsági magyarság jövője!”

Halász Ferenc

„A folytonosságra, az építkezésre, a megmaradásra szavaztam ma. Arra adtam voksomat, hogy a Bánság olyan otthona legyen minden kisebbségnek, ahol élhető környezetben lehet felépíteni a közös jövőnket” – nyilatkozta Halász Ferenc, az RMDSZ Temes megyei tanácselnökjelöltje ma délben Temesváron.

Halász ugyanakkor kitért a mai választás jelentőségére is: „Ma saját magunk dönthetünk arról, hogy milyen irányba mozdul el a bánsági magyarok jövője. Erős képviselettel erős közösségeket tudunk építeni, ezért létfontosságú, hogy minél többen járuljunk az urnákhoz”. A Szövetség jelöltje a temesvári 158-as számú választókörzetben adta le voksát.

A Központi Választási Iroda adatai szerint országos szinten Temes megyében a legkisebb a szavazási részvétel, itt délután két óráig a választópolgárok mindössze 23,08%-a járult az urnákhoz. Habár az arány jóval elmarad a 27,69%-os országos átlagtól, mégis jóval meghaladja a négy évvel ezelőtti 13,7%-os részvételt.