Három fiatal jelölt Beszterce-Naszód megyében

2012.03.25. | Önkormányzati választások , Beszterce

Három fiatal jelölt indul bejutó helyről az önkormányzati választásokon Beszterce-Naszód megyében: a március 24-én sorra került MKT Antal Attilának a Beszterce városi tanács listán, míg Décsei Attilának és Szilágyi Zsoltnak a Beszterce-Naszód megyei tanács listán szavazott bizalmat.

A Megyei Küldöttek Tanácsát megelőző este a besztercei MADISZ (MIÉRT-tagszervezet) is gyűlést tartott, amelyen Bodor László MIÉRT-elnök és Antal Attila városi RMDSZ-elnök jelenlétében döntött a szervezet a jelöltek támogatásáról a Szövetség és az ifjúság közötti együttműködés tükrében.

„Mind a Magyar Ifjúsági Értekezlet, mind a Romániai Magyar Demokrata Szövetség célkitűzései szempontjából kiemelkedő fontossággal bír, hogy nemcsak a tömbmagyarságban, hanem szórványban is aktívak a fiatalok, kitartással és lelkesedéssel dolgoznak. Habár a munka nehezebb része kezdődik mindenképp a besztercei ifjúságot dicséri, hogy olyan fiatal jelölteket tud felsorakoztatni, akik a választási listákon bejutó helyekre kerülve tudják kamatoztatni a jövőben a helyi és megyei magyar közösségekért kifejtett tevékenységüket” – fejtette ki Bodor László, MIÉRT-elnök, az RMDSZ programokért és ifjúságért felelős főtitkárhelyettese.

Ferenczi László, a besztercei MADISZ elnöke felkért minden fiatalt, hogy ne felejtse el azt, hogy csapatmunkáról van szó, és mindenki segítségére szükség van a nehéz feladat megvalósítása során. „Ha már megadatott ez a lehetőség, hogy fiatal jelöltjeink is döntési pozíciókba kerüljenek a megyénkben, akkor használjunk ki minden lehetőséget, hogy el is érjék közös célunkat: a magyar közösségek megerősödését a szórványban” – hangsúlyozta a MADISZ elnöke.