Három orvosi lakrészt avattak Kézdivásárhelyen

2012.06.05. | Egészségügy , Önkormányzati választások , Kézdivásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Három orvosi lakrészt avattak Kézdivásárhelyen

Június 5-én, kedden, az új belgyógyászat manzárdjában három orvosi lakrészt avattak fel. Dr. Kelemen András, a kézdivásárhelyi kórház igazgatója, az RMDSZ tanácsosjelöltje megköszönte Wilhelm Wegenernek, Kézdivásárhely díszpolgárának, a New Fashion készruhagyár tulajdonosának, hogy minden alkalommal jelentős összeggel támogatta a kórház fejlesztését, így az új lakások létrehozása is az ő érdeme.

„2006-ban indult el a kórház fejlesztési folyamata, azóta számos területen tudunk fejlődést felmutatni, kezdte Kelemen, majd elmondta, hogy ezt kemény és kitartó munkával érték el, és azokkal a segítségekkel, amelyeket a szponzorainktól, az RMDSZ-től, az Egészségügyi Minisztériumtól, a Kovászna megyei tanácstól, a helyi önkormányzattól és a környező falvak önkormányzataitól kapott a kórház. Az igazgató az év legfontosabb megvalósításának nevezte, hogy a kórház korszerű komputertomográfot vásárolhat. A CT helye már megvan, megvannak hozzá a megfelelő anyagok is, amelyek a sugárzást kifele nem engedik, már csak július 10-ére várnak, amikor kibontják a borítékot a cég nevével, aki megnyerte a licitet. Bokor Tibor szenátor közbenjárásával, két éves lobbi után az Egészségügyi Minisztériumtól kaptak mintegy 8 milliárd lejt a gép beszerzéséhez, ehhez a városi önkormányzat 15 százalékos önrésszel járult hozzá, Wegener úr pedig 60 ezer eurót ajánlott fel.

Az átadáson részt vett Bokor Tibor szenátor is, aki elmondta: örül annak, hogy az RMDSZ révén sok megvalósítást tud felmutatni a kézdivásárhelyi kórház, és annak kiemelten örül, hogy Kelemen András az ő csapatában vállalt szerepet. „Az ő kitartására, elkötelezettségére és szakmai tanácsaira nagyon számítok a városi tanácsban” – mondta.

Tamás Sándor, Kovászna megye tanácsának elnöke az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet. „Ahhoz, hogy egy egészségügyi intézmény így tudjon működni, ember kell, akinek jó ötletei vannak, és további vezetők, akik kiállnak mellette. Mi ezt tettük, helyi, megyei és országos összefogással pedig eredményeket tudtunk elérni”.

Tervek ezután is vannak, ezek egyik legfontosabbika a régi belgyógyászat épületében egy öregotthon létrehozása. Tamás Sándor megerősítette, hogy lesz erre lehetőség, hiszen a megyei tanács felvállalja annak működtetését, a városi önkormányzatnak az lesz a feladata, hogy az épületet felújítassa és berendeztesse.

Az orvosi lakrészek avatásán a piros szalagot Wegener úr vágta el, a jelenlévők pedig megtekinthették az új lakrészeket, amelyekből kettőt hamarosan két kezdő orvos foglal el.

Három orvosi lakrészt avattak Kézdivásárhelyen Három orvosi lakrészt avattak Kézdivásárhelyen Három orvosi lakrészt avattak Kézdivásárhelyen
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.