Háromszéken 30 ezer aláírást gyűjtött az RMDSZ

2014.08.26. | Kovászna , államelnök-választás

Háromszéken 30 ezer aláírást gyűjtött az RMDSZ

Tíz nap alatt Háromszéken 29 999 személy támogatta aláírásával az RMDSZ államelnök-jelöltjét, Kelemen Hunort. Az augusztus 26-án, kedden tartott sajtótájékoztatón Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet elnökének a kézjegye a 30 ezredik volt a listán.

„Több mint ötszázan dolgoznak a megyében az aláírásgyűjtési folyamatban: közel száz fiatal önkéntes jár naponta házról-házra, emellett standokat állítottunk fel a városokban, de a megyei tanácsosok, polgármesterek, RMDSZ-es tisztségviselők, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének tagjaia HÁRIT, a háromszéki gazdák, valamint a történelmi magyar egyházak képviselői is aktívan gyűjtik az aláírásokatLényegesen több aláírást gyűjtöttünk a kitűzöttnél, de folytatjuk a munkát, mert a visszajelzések alapján igény van rá”– fogalmazott a Szervezet elnöke.

Tamás Sándor kifejtette: a területi szervezet célja, hogy mindenkinek lehetőséget biztosítsanak arra, hogy támogatni tudják az RMDSZ-t. A Szervezet négy Kovászna megyei irodáját naponta 50-60 személy keresi fel, amely azt bizonyítja, hogy folyamatos az érdeklődés a lakók részéről. Eddig Kommandón két nap alatt 300, Esztelneken 400 személy támogatta az RMDSZ-t, Nagybaconban pedig több mint ezer aláírás gyűlt össze 3-4 nap alatt. „A legidősebb személy, aki eddig aláírta az ívet a száz éves zágoni Deák Zsigmond volt” – tette hozzá Tamás.

„Minden politikai megmérettetésen részt kell vennünk. Fontosnak tartottuk, hogy az államelnök választáson Kelemen Hunor legyen a jelölt. Amióta ő a Szövetség elnöke, azóta nőtt a Szövetség súlya a romániai politizálásban, a Kárpát-medencei politizálásban is, és hitelesen tudja a választási kampányban elmondani az erdélyi magyar közösség igényeit, gondjait, elvárásait. Székelyföldnek szüksége van az elkövetkező időszakban más típusú megközelítésre Bukarest irányából, más típusú elvárásaink vannak, mint az elmúlt 25 évben” – mondta Tamás Sándor.

„Szeptember 15-ig folytatjuk az aláírásgyűjtést. Ezúttal is felhívjuk mindenki figyelmét, hogy csak egy ívet írhat alá” – nyilatkozta Grüman Róbert, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke. Hozzátette: aki támogatni szeretné Kelemen Hunort, aláírhatja a nyomtatványt a városi standoknál, a pecséttel ellátott igazolvánnyal rendelkező önkénteseknél, valamint a vidéki települések polgármestereinél, tanácsosoknál, RMDSZ-es tisztségviselőknél.