Háromszéki elnöke van a Regionális Fejlesztési Tanácsnak

2012.09.12. | Önkormányzatok

Mától Tamás Sándor, Kovászna megyei önkormányzati vezető látja el a Regionális Fejlesztési Tanács elnöki tisztségét. Az egyhangú döntést a Központi Fejlesztési Régió soros ülésén hozták meg, amelyre Gyulafehérváron került sor, szeptember 12-én.

Tamás Sándor, elmondta a komoly összegekről szóló pályázatok esetében már a kivitelezésnél tartanak, de most jön a tervezés időszaka a következő EU költségvetési időszakra. „Fontosnak tartom, hogy Kovászna megye hangsúlyosan jelen legyen az ország egyik fontos regionális fejlesztési testületében. Az elkövetkező időszakban nagyobb figyelmet kapnak a megnyert pályázatok és a munkálatok befejezése. Ide sorolható a megyei sürgősségi kórház, vagy a sepsiszentgyörgyi ipari park kivitelezése és a lepusztult és használaton kívüli ipari övezetek hasznosítása. Ilyen pályázata a megyében Kézdivásárhelynek van.” – összegezte Tamás.

A központi régióban együttműködő megyék (Fehér, Maros, Szeben, Brassó Hargita és Kovászna) a fejlesztések összehangolására is hangsúlyt fektetnek. A regionális alapokból megyénkben vízhálózatot bővítnek Kovásznán, Sepsiszentgyörgyön pedig korszerűsítik a vasútállomást. Ugyanezen források bevonásával zajlik Kovászna Megye Tanácsának két nagy projektje is: a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház rehabilitálása, és a megyei hulladék-feldolgozó létesítése is.