Háromszékre látogatott Korodi Attila miniszter

2012.04.26. | Kovászna , Környezetvédelem
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Háromszékre látogatott Korodi Attila miniszter

Korodi Attila környezetvédelmi miniszter és Lőrincz Csilla, a Környezetvédelmi Alap alelnöke, valamint további intézményvezetők és érintett ügynökség vezetői jelenlétében írt ma alá szerződést újabb négy háromszéki község a csatornarendszereinek kiépítését célzó tervek finanszírozására.

A csütörtökön délelőtt tett látogatás alkalmával a megyeszékhelyen a sajtó jelenlétében zajlott eseményen írták alá a szerződést, amelynek értelmében Bardóc, Gidófalva, Esztelnek és Zágonbárkány települések is támogatásban részesülnek a Környezetvédelmi Alap pályázata útján.

A Környezetvédelmi és Erdőgazdálkodási Minisztérium támogatási rendszerein keresztül 718.813.000 lei, azaz 164.500.000 euro értékű beruházás van folyamatban Háromszéken. Ezeket és a Környezetvédelmi Alap által finanszírozott új beruházásokat mutatta be Klárik László Attila megyemenedzser az esemény megnyitásaként. „Összesen hét háromszéki település szerepel az ügynökség csatornarendszerek kiépítését célzó tervek finanszírozási listáján, ebből Torja község elsőkként írta alá a szerződést. További községek, amelyek az ügynökség által a pályázat révén támogatást nyertek és ma a finanszírozó szerződést aláírják: Bardóc 6.656.240 lej, Gidófalva 2.326.531 lej, Zágonbárkány 6.830.069 lej, Esztelnek pedig 5.149.248 lejes támogatásban részesül. A hátralevő két település Vargyas és Barátos” – vázolta fel a megyemenedzser.

Korodi Attila miniszter kifejtette: “A csatornarendszerek kiépítését célzó program által Háromszékre közel 25 millió lejes támogatás érkezett. Kovászna megyét a létező stratégiai érdeklődés segíti abban, hogy a hozza tartozó városokban, de a vidéki településeken is újabb és újabb beruházásokat eszközöljön.”

Az eseményen és az azt követő sajtótájékoztatón jelen volt Para Lóránt, a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium főtitkárhelyettese, Abos Gábor, az Országos Környezetvédelmi Ügynökség elnöke, György Ervin kormánymegbízott, Kovászna Megye Tanácsa képviseletében Klárik László Attila megyemenedzser, valamint a négy érintett község polgármestere, és más megyei intézményvezetők.

A miniszteri látogatás ezt követően Kovásznán folytatódott, ahol tíz órai kezdettel, egy tápanyag-szennyezési workshop keretén belül az Uzon községhez tartozó Szentivánlaborfalva település csatornarendszerének és szennyvíztisztítójának megépítését szorgalmazó terv finanszírozási szerződését is aláírták. Ez a munkálat a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium azon programja keretén belül valósul meg, amely a tápanyagszennyezés integrált ellenőrzését célozza.  

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.