„Hasznosítanunk kell az erdőt, de nem úgy, hogy a fákat kivágjuk” - Oroszhegy is csatlakozott a RobinWood Plus projekthez

2011.11.30. | Hargita
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


„Hasznosítanunk kell az erdőt, de nem úgy, hogy a fákat kivágjuk” - Oroszhegy is csatlakozott a RobinWood Plus projekthez

Az oroszhegyi polgármesteri hivatalban írták alá november 30-án a RobinWood Plus ELWOOD alprojektjére a szerződést Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke és Bálint Elemér Imre Oroszhegy polgármestere. A szerződés értelmében Oroszhegy önkormányzata 55 000 eurót költhet tapasztalatcserére, olasz, francia és finn partnerek bevonásával, Hegyvidéki desztinációk címmel.

Az ünnepélyes aláíráson a polgármester kijelentette:

– Az erdőgazdálkodás, összekapcsolva a turizmussal, szerves részét képezi a község fejlesztési stratégiájának. Turisztikai központot, tájékoztató irodát tervezünk létrehozni Oroszhegy központjában.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint meg kell tanulnunk kihasználni a térség természeti adottságait oly módon, hogy az minél több embernek megélhetést teremtsen.

– A mostani pályázat lehetőséget ad a község elöljáróinak, hogy olasz, francia, finn gyakorlatokat ismerjenek meg és vegyenek át. Hasznosítanunk kell az erdőt, de nem úgy, hogy a fákat kivágjuk és a vadállományt kilőjük – zárta szavait a tanácselnök.

Hargita Megye Tanácsa RobinWood Plus INTERREG IV C projektje keretében nemzetközi  pályázatokat írtak ki erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó témakörökben, aminek eredményeként öt Hargita megyei önkormányzat jut támogatáshoz az elkövetkező időszakban, ezek egyike Oroszhegy önkormányzata.