Hatékony régióátszervezés, kompetens állami intézmények - választási vitán vettek részt az RMDSZ temesvári fiatal képviselőjelöltjei

2012.11.22. | Parlamenti választások , Temes
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


„Alkotmányreform. Európai Unió, regionalizáció és igazságszolgáltatás” címmel szervezett választási vitát november 22-én a Temesvár Társaság az idei parlamenti választásokon induló temesvári jelöltek részvételével. Az RMDSZ álláspontját Molnár András és Molnár Zsolt temesvári képviselőjelöltek mutatták be.

„A régióátszervezés tekintetében a decentralizáció és a hatékonyság elvei alapján kell új közigazgatási egységeket szerveznünk. Az Európai Unió 2013-ban azt várja tőlünk, hogy hatékony forrásfelhasználó egységeket alakítsunk ki, melyek megfelelnek a 2014-2020-as költségvetési ciklus elvárásainak” – nyilatkozta Molnár Zsolt képviselőjelölt. Molnár továbbá arról is értekezett, hogy a jövendőbeli fejlesztési régiók fő jellemvonása a belső kohézió kell legyen, ugyanis meglátása szerint csakis a kulturális, társadalmi, történelmi és identitás-jellemzők mentén lehet jól működő területi egységeket kialakítani. „Romániában több történelmi egység található, melyek a helyi lakosok számára hangsúlyos identitáselemként nyilvánulnak meg. Ezeket kell figyelembe tartanunk, amikor bármiféle területi átszervezésről beszélünk” - zárta mondanivalóját Molnár Zsolt.

A temesvári 4-es kerület RMDSZ-es képviselőjelöltje, Molnár András az alkotmánymódosítás vonatkozásában az állam szerveinek szerepköréről és a köztük levő viszonyok tisztázásáról beszélt. „Fontos, hogy az állam intézményei jól meghatározott szerepkörrel és kompetenciával rendelkezzenek, ugyanis a jelenlegi jogi keretben sok területen átfedések vannak. Ebből adódnak azok az intézményes konfliktusok, melyek megbénítják az államigazgatást” – tájékoztatta Molnár András képviselőjelölt a jelenlévőket.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.