Hegedüs Csilla: A hagyományőrzés és a kultúra ápolása a szórványközösségek megmaradásának elengedhetetlen feltételei

2014.11.09. | Kultúra , Szórvány

A hagyományőrzés és a kultúra ápolása a szórványközösségek megmaradásának elengedhetetlen feltételei – hangsúlyozta Hegedüs Csilla, a Kulturális Minisztérium államtitkára, az RMDSZ kulturális főtitkárhelyettese szombaton, november 8-án, Nagyenyeden, ahol a Magyar Kulturális Napok keretében sorra kerülő szüreti bál meghívottjaként volt jelen.

Az államtitkár köszöntötte a meghívottakat és megköszönte az elnökválasztás első fordulójában Kelemen Hunorra leadott szavazatokat, valamint megkérte a jelen lévő hölgyeket, hogy vegyenek részt az RMDSZ Nőszervezete által kezdeméynezett Mosolygó Karácsonyt! elnevezésű programban, hogy idén is  jusson mosoly minél több nélkülöző ember arcára.

Hegedüs Csilla gratulált ugyanakkor a nagyenyedi RMDSZ-szervezetnek és a Dr. Szász Pál Egyesület képviselőinek a Magyar Közösségi Házban szervezett délutáni oktatás beindításáért. Ennek keretében számos magyar gyereknek biztosítanak lehetőséget felügyelet mellett történő foglalkozásokra.

Az RMDSZ Fehér megyei szervezete, a Dr. Szász Pál Egyesület valamint a Felenyedi Református Egyházközség hetedik alkalommal szervezi meg november 6-9. között a Nagyenyedi Magyar Kulturális Napokat.