Hegedüs Csilla: a legjobb európai gyakorlatok mentén kell bevonnunk középkori várainkat a turisztikai körforgásba (AUDIÓ)

2014.10.16. | Kultúra
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hegedüs Csilla: a legjobb európai gyakorlatok mentén kell bevonnunk középkori várainkat a turisztikai körforgásba (AUDIÓ)

A Duna mentén található országok területén számos, többé-kevésbé épen fennmaradt várkastély található, ám a legtöbb a nagyközönség előtt ismeretlen. Ezen próbál változtatni az a kétnapos nemzetközi konferencia, amelyet Románia Kulturális Minisztériuma szervez a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztériummal és a Maros Megyei Múzeummal együttműködésben.

A legjobb európai gyakorlatok mentén kell bevonnunk középkori várainkat a turisztikai körforgásba, ebben nyújt segítséget a nemzetközi konferencia” – emelte ki Hegedüs Csilla örökségvédelmi államtitkár, a konferencia egyik kezdeményezője.

 

A két napos nemzetközi konferenciának pénteken, október 17-én a marosvásárhelyi Kultúrpalota ad otthont, ahol délelőtt 10 órától kezdődnek az előadás-sorozatok, míg szombaton, október 18-án a résztvevők Segesvárra és Medgyesre látogatnak.

 

Az október 17–18. között megszervezett eseményen a kultúra és az idegenforgalom képviselői vesznek részt a Duna Stratégia országaiból, bemutatva a legjobb európai gyakorlatot, és vázolva a középkori várak idegenforgalmi hasznosításának lehetőségeit. A konferencia résztvevői olyan tematikus turisztikai útvonalak kidolgozásáról tárgyalnak, amelyek a Duna régióhoz tartozó országok középkori várait kapcsolnák össze.

 

Kötelességünk megtalálni azt a turisztikai márkajegyet, amellyel hasznosítani tudjuk épített örökségünk. A Duna régióra vonatkozó európai uniós stratégia lehetőséget nyújt erre, egységes válasz a közös kihívásokra” – vélekedett Hegedüs Csilla.

Hanganyag:
Hegedüs Csilla nyilatkozata


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.