Hegedüs Csilla a Virtuózok koncertsorozat első állomásán: gyermekeink megérdemlik, hogy olyan közegben éljenek, ahol értékelik a komolyzenét

2015.08.07. | Kultúra
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hegedüs Csilla a Virtuózok koncertsorozat első állomásán: gyermekeink megérdemlik, hogy olyan közegben éljenek, ahol értékelik a komolyzenét

Történelmet írunk a napokban Székelyföldön, de Erdélyben is – az erdélyi magyar komolyzene történelme ez – indította üdvözlőbeszéd Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke a Virtuózok székelyföldi turnéjának első koncertállomásán, Udvarhelyen augusztus 6-án, csütörtökön.

Szerdán több mint harmincan vettek részt a csíkszeredai előválogatón, a zsűri úgy értékelt, a résztvevők zömét a verseny következő szakaszán, Budapesten is látni szeretnék. Ezek a gyermekek valószínűleg még nem gondolják, hogy mekkora lépést tettek azáltal, hogy beiratkoztak, hogy vállalták a megmérettetést annak minden velejárójával együtt. Mi egyet ígérhetünk, teszünk azért, hogy magyar fiataljaink mind Erdélyben, mind pedig a határon túl ismertté váljanak” – hangsúlyozta az ügyvezető alelnök a teltházas Digital 3 Stúdióteremben. Hozzátette, az Romániai Magyar Demokrata Szövetség azért támogatja Molnár Levente operaénekes, a rendezvénysorozat megálmodójának kezdeményezését, mert hisz abban, hogy Erdélyben rengeteg olyan tehetség él, akinek keretet kell biztosítani arra, hogy megmutathassa tudását, akit fel kell fedezni.

„A mi gyermekeink is megérdemlik, hogy a legjobbaktól tanuljanak, hogy olyan közegben éljenek, ahol értékelik a komolyzenét – a Szövetség a következőkben is támogatni fogja a tehetséges gyermekeket” – összegzett Hegedüs Csilla.

Az első koncertállomáson négyen vehettek át emléklapot a szervezőktől: a gyergyószentmiklósi születésű, trombitán játszó László Zsombor Márk, a nagyváradi és marosvásárhelyi, zongorán játszó Lászlóffy Botond és Nagy Krisztina, valamint Mészáros Levente énekes Fugyiról.

A koncertsorozat augusztus 7-én Sepsiszentgyörgyön, a Tamási Áron Színházban folytatódik, a záróműsorra pedig a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában kerül sor 8-án, mindkét esemény este hét órától veszi kezdetét. Jelen lesz: Boros Misi, Kéringer Dávid, Kiss Zoltán, Csabay Zsuzsa, Szűts Apor és Váradi Gyuszi. Közreműködik a Csíki Kamarazenekar. Vezényel: Bolyky Zoltán.

A székelyföldi koncertsorozat és előválogató esemény fő támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. További támogatók: Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, Hargita Megye Tanácsa, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megye Tanácsa, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, valamint az Európai Néppárt.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.