Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt a szatmárnémeti Sikeres Nők Iskoláján: a nők sikerének számtalan formája van

2014.05.10. | Szatmár , RMDSZ Nőszervezet , európai parlamenti választások

Szatmár megyében is bemutatkoztak azok a sikeres nők, akik a szakmai és családi életük közötti egyensúlyt igyekeznek fenntartani nap mint nap. A Sikeres Nők Iskolájának szatmárnémeti rendezvényén Biró Rozália szenátor, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke és Hegedüs Csilla nőszervezeti alelnök, a Szövetség EP-képviselőjelöltje, valamint Szász Piroska, a Szövetség Szatmár megyei nőszervezeti elnöke köszöntötte a hölgyeket.

A rendezvény szervezői Méhes Katalin, színművészt, az Ady Endre Társaság jeles civil tagját, Nezezon Enikőt, az Aranykapu Kulturális Egyesület alapítóját és elnökét, Bartos Erzsébetet, a City Rádió műsorvezetőjét, valamint Bogya Kis Mária lelkipásztort, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület nőszövetségének elnökét kérték föl arra, hogy osszák meg tapasztalatukat szakmájuk és családi életük összehangolását illetően.

„A teremben ülő valamennyi nő sikeres, hiszen a nők rátermettségének, az élet különböző területein való boldogulásának számtalan formája van, mindenikünk be tudna számolni egy-egy ilyen modellről. Ez a napi gyakorlat bátoríthat bennünket annak a hitünknek a megerősítésére: nincs olyan, amit ne tudna egy hölgy megvalósítani, hiszen a teremtő munkához csupán akarat és kitartás kell” – mondta Biró Rozália országos nőszervezeti elnök, aki arra kérte a jelenlévő hölgyeket, hogy támogassák szavazatukkal az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltjeit és családtagjaikat és bátorítsák a választásokon való részvételre.

Hegedüs Csilla egy olyan sikeres női életmodellről beszélt a rendezvényen, amely meghatározó volt számára a gyereknevelés és a szakmai, illetve közéleti pályája összehangolásában.

„Az is valódi sikernek nevezhető, hogy az RMDSZ egy éve alakult Nőszervezetének ma már több mint 120 megyei és helyi szervezete van. Ez azt is bizonyítja, hogy az elmúlt évtized legdinamikusabban fejlődő hazai közössége a miénk. Olyan tény ez, amiből arra is joggal következtethetünk, hogy szükség van a nőkre a politikában, igény van hatékony társadalomszervező munkájukra Erdélyben, Európában” – fogalmazott az RMDSZ Nőszervezetének EP-képviselőjelöltje, aki Szatmárnémetiben a Szövetség választási programjának női jogokra és családvédelemre vonatkozó részéről is tájékoztatta a Sikeres Nők Iskolájának résztvevőit.