Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt támogatásáról biztosította Nagy Szabolcsot, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselőjelöltjét

2014.05.09. | Szatmár , európai parlamenti választások

„Erősebb lesz Szatmár, erősebb lesz Partium magyarságának képviselete, ha az RMDSZ-nek lesz még egy parlamenti képviselője Bukarestben, és még többet tehetünk közösségünkért akkor, ha az Európai Parlamentben továbbra is ott lesz a Szövetség. Nagy a tét Szatmáron május 25-én, hiszen az uniós választások mellett időközi parlamenti választások is lesznek. Kétszeresen kell megmutatnunk, mennyire erős és életrevaló itt a magyarság. Tudatosítanunk kell, hogy annyian vagyunk, ahányan szavazunk, ahányan jogaink érvényesítése mellett döntünk”– jelentette ki Hegedüs Csilla azon a civil fórumon, amelyen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék országhatárokon átívelő fejlesztéséről beszéltek a meghívottak, és amelyen Nagy Szabolcs Szatmár megyei parlamenti képviselőjelölttel közösen vett részt.

Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje az önkéntesség társadalmi hagyományának megteremtéséről beszélt, valamint arról, hogy másfél évtizedes civilszervezeti vezetői tapasztalata megmutatta: a magyar közösség érdekeinek eredményes képviselete csupán a civilek és a politikum közös erőfeszítése által lehet sikeres. „Meggyőződésem, hogy fontos az európai perspektíva és fontos az önkéntes munkának a társadalmi elfogadtatása. Műemlékvédelmi civil szervezet vezetőjeként 1700 hazai és külhoni önkéntessel dolgoztam együtt, ugyanakkor azt is tudom, hogy nem lennék ma örökségvédelmi államtitkár és EP-képviselőjelölt, ha nem tanultam volna európai partnereinktől, nem fordítottam volna folyamatosan figyelmet az ilyen együttműködésekre” – fogalmazott Hegedüs Csilla. Azt is hangsúlyozta, hogy Nagy Szabolcs személyében Szatmár megyében olyan parlamenti képviselőjelöltje van az RMDSZ-nek, aki fiatalos lendületét és tenni akarását hasznosíthatja közössége érdekében Bukarestben. „Arra kérem önöket, tegyenek meg mindent a megye magyarságának mozgósítására, hogy számítson a szavunk Bukarestben és Brüsszelben, hiszen csak így lehet teljes az érdekképviseletünk” – tette hozzá az RMDSZ EP-képviselőjelöltje, aki a rendezvényt követően a Szatmári Római Katolikus Püspökségen Ft. Schönberger Jenő megyés püspökkel tanácskozott az egyházi műemlék helyzetéről.

Hegedüs Csilla Szatmár megyébe látogatott Hegedüs Csilla Szatmár megyébe látogatott Hegedüs Csilla Szatmár megyébe látogatott