Hegedüs Csilla: híd szeretnék lenni a magyar emberek problémái és a megoldások között

2012.10.30. | Kolozs , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hegedüs Csilla: híd szeretnék lenni a magyar emberek problémái és a megoldások között

Az RMDSZ segítségével több eredményt is maga mögött tudhat a detrehemtelepi magyar közösség – mondta el a hétfőn, október 29-én megszervezett falugyűlésen Simon Zoltán, a detrehemtelepi RMDSZ elnöke. Megemlítette, hogy sikerült kiépíteni a vízhálózatot, szennyvízcsatornázást, felépítettek egy focipályát, amelyen azóta az aranyosszéki magyar falvak focikupáját is megszervezték, ugyanakkor több pályázatot is sikeresen leadtak.

Hegedüs Csilla képviselőjelölt kijelentette, örömmel vállalta ebben a körzetben a jelöltséget, hiszen úgy gondolja, hogy a Mezőségnek és az Aranyosmentének magyar képviselője kell hogy legyen, csak egy magyar ember tudja a magyarok érdekeit érvényesíteni a parlamentben. „Szeretnék Aranyosgyéresen és Széken képviselői irodát nyitni, hogy híd lehessek az Önök gondjai, problémái és a megoldások között. Nem ígérem, hogy mindent meg tudunk oldani, de azt igen, hogy akár tanáccsal vagy konkrét megoldással segítek, és az ígéreteim be szoktam tartani.”

Hegedüs elmondta, többen is azt hangoztatják, hogy magyar jelöltnek nincs esélye, ő azonban azért vállalta ebben a jelöltséget, hogy nyerjen. „Azért indítottuk el a kampányt, mert visszaosztásból meg lehet nyerni a körzetet.” A képviselőjelölt szerint ez egy történelmi lehetőség, ugyanis, ha sikerül a körzetben 5000 szavazatot megszerezni, akkor a kalotaszegi körzet mellett ez lehet az a körzet, ahonnan magyar képviselőjelölt bejuthat a parlamentbe. „15 évig dolgoztam a bonchidai Bánffy kastély helyreállításán, Bukarestben pedig elértük, hogy 100 magyar műemléket állítsunk helyre.” – mondta a képviselőjelölt.

A falugyűlésen a település gondjairól is szó esett. Simon Zoltán szerint az egyik legnagyobb gond, hogy a pásztorok több falubeli földjein is legeltetik a juhaikat, tönkreteszik a dolgozó emberek munkáját és eddig minden felszólítás, helyi rendelet, vagy büntetés eredménytelennek bizonyult. A detrehemtelepiek Hegedüs Csilla segítségét kérték, egy olyan törvény megalkotását javasolták, amellyel ezt a helyzetet meg tudják akadályozni.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.