Hegedüs Csilla örökségvédelmi államtitkár, EP-képviselőjelölt: épített örökségünkhöz méltóak kell lennünk

2014.05.01. | Maros , Műemlékvédelem , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hegedüs Csilla örökségvédelmi államtitkár, EP-képviselőjelölt: épített örökségünkhöz méltóak kell lennünk

Elődeink olyan értékeket hagytak ránk, amelyek gyakran több emberöltőnyi munkával jöttek létre. Fel kell nőnünk ehhez az örökséghez és a fiatal nemzedékeket is ebben a szellemben kell felnevelnünk” – jelentette ki Maros megyében, a kerelőszentpáli Haller-kastély meglátogatásakor Hegedüs Csila örökségvédelmi államtitkár, majd azt is hozzátette: az uniós alapok lehívása csupán a munka egyik részét jelenti, a közösség tájékoztatása, értékeinek tudatostása sem maradhat ki a műemlékvédelmi folyamatból.

Az EP-képviselőjelölt május 1-jei kampánykörútjának fő állomáshelyei a Maros megyei épített örökség helyszínei voltak. Hegedüs Csilla elsőként a felújítás alatt lévő marosvásárhelyi középkori vár munkálatait tekintette meg Soós Zoltán, a Maros Megyei Múzeum igazgatójának útbaigazításával, majd a kerelőszentpáli Haller-kastély romjaihoz látogatott el az önkormányzat képviselőivel. Az örökségvédelmi államtitkár úgy vélte: a Haller-kastély örököseinek és a helyi önkormányzatnak közösen és hatékonyan kellene fellépniük a kastély megmentésére, hiszen a hosszan elhúzódó tárgyalások veszélybe sodorják Erdély egyik legnagyobb kastélyának megőrzését. „Európaiságunknak első sorban az értékeink tudatosításában és a hatékony tenni akarásunkban kell megmutatkoznia. Azt szeretnénk, ha erős képviseletünknek köszönhetően továbbra is minél több uniós alapot le tudnánk hívni, de időközben a közösség neveléséről sem szabad megfeledkeznünk” – tette hozzá az örökségvédelmi államtitkár.

Hegedüs Csilla kampánykörútján Marosszentkirályon és Búzásbesenyőn az Európai Parlamenti választások fontosságáról beszélt, részt vett a marosvásárhelyi Maros-parti Családi Majálison, azt követően pedig a gernyeszegi Teleki-kastélyt, majd a görgényszentimrei Bornemisza-Rákóczi kastélyt látogatta meg.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.