Helyi kezdeményezésre épül a parlamenti képviselet - Hétvégén Csernátonban, Dálnokon és Albisban jártak az RMDSZ kézdiszéki jelöltjei.

2012.11.25. | Kovászna , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Helyi kezdeményezésre épül a parlamenti képviselet - Hétvégén Csernátonban, Dálnokon és Albisban jártak az RMDSZ kézdiszéki jelöltjei.

Pénteken Bölöni Dávid polgármester fogadta az RMDSZ kampánycsapatát a csernátoni községházán, majd rövid beszélgetés után Olosz Gergely szenátor- és Fejér László Ödön képviselőjelölt Fábián Sándor alpolgármester kíséretében végigjárták a település utcáit.

A jelöltek a Haszmann Pál Tájmúzeumba is ellátogattak, ahol a mindenki által Pali bácsiként ismert múzeumvető fogadta őket. Olosz Gergely és Fejér László Ödön egy ajándékba adott székely zászlóval köszönték meg a vendéglátást. A kampánycsapat meglátogatta a helyi gyerekotthon lakót, akiknek ruhákból álló csomagot adományoztak, majd megtekintették a Bod Péter Emlékházban működő Háromszéki Mára Egyesület délutáni tevékenységén résztvevő gyerekek táncpróbáját is.

Bölöni Dávid polgármester többször is hangsúlyozta, fontos a parlamenti képviselet, mert a település szintjén is meglátszik és tapasztalható, köszönhetően a támogatásoknak és a pályázatokból származó finanszírozásoknak. „Akkor tudunk gyerekeinknek biztos jövőt teremteni, ha van helyi kezdeményezés, ha van mellette egy következő lépcső, a megyei támogatás és ha ott vagyunk a parlamentben és a rólunk szóló döntésekben szavunk van” - mondta el a csernátoniaknak Olosz Gergely szenátorjelölt.

Fejér László Ödön úgy látja, hogy minden székely embert összeköt az a három fogalom - fejlődés, biztonság, jövő-, melyet ő is céljául tűzött ki. „Eljött az idő, hogy még nagyobb fejlődés legyen Székelyföldön, hogy sikerüljön új beruházókat a térségbe vonzani és munkahelyeket teremteni” – fogalmazta meg képviselői céljait Fejér László Ödön.

Szombaton Dálnokba és Albisba látogattak az RMDSZ kézdiszéki jelöltjei. Albisban Könczei Csaba falufelelős és tanácsos vezetésével bejárták a közigazgatásilag Csernátonhoz tartozó festői falucska utcáit. Az itt töltött közel két óra alatt bizakodó helybéliekkel ismerkedtek meg, akik szívesen fogadták a vendégeket. A jelöltek Bod Lívia helyi RMDSZ elnökhöz, valamint a helyi református lelkészhez is ellátogattak, akiknek egy-egy székely zászlót is átnyújtottak.

Dálnokban a jelöltek Bartók Ede Ottó polgármester és Bangyán Sándor alpolgármester kíséterében járták végig a települést, a csapat az időszűke miatt két részre oszlott: Olosz Gergely a polgármester vezetésével, Fejér László az alpolgármester kíséretében járták végig a település utcáit és beszélgettek el a helybéliekkel.
 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.