Hét év alatt az EU több mint 80 milliárd eurót fektet az emberekbe

2014.05.10. | Temes , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hét év alatt az EU több mint 80 milliárd eurót fektet az emberekbe

Fotó: Szőcs Lehel

"Az Európai Unió a következő hét évben több mint 80 milliárd eurót fektet az emberekbe – hangsúlyozta Sógor Csaba Temes megyében, ahol május 9-i látogatása során egyházi vezetőkkel találkozott és felkereste a csáki Caritas Idősek Otthonát is. Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje a találkozó során elmondta: a 2014–2020-as időszakra vonatkozóan az Európai Szociális Alap (ESZA) legalább 20%-át a társadalmi befogadás céljára irányozzák elő, ami azt jelenti, hogy a nehézségekkel küzdő emberek és a hátrányos helyzetű csoportok nagyobb támogatásban részesülnek.

Sógor Csaba hangsúlyozta: az ESZA négy alapvető intézkedést határozott meg az új költségvetési ciklusra. Unió-szerte támogatni kívánja a munkahelyteremtést, a fiatalok munkaerőpiacra történő belépését, valamint az oktatás és képzés fejlesztésére szolgáló kezdeményezéseket. Emellett olyan projekteket is finanszíroz, amelyek a társadalmi befogadást segítik elő, illetve a hatékonyabb közigazgatást célozzák. ,,A romániai magyarság számára különösen fontosak az Európai Szociális Alap által biztosított uniós támogatások, ugyanis ebben az országban még túlságosan nagyok a társadalmi egyenlőtlenségek” – fejtette ki a képviselő.

 

Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje arra hívta fel a figyelmet, hogy május 25-én azért kell elmenni szavazni, mert közösségünk védelmében használhatjuk az uniós eszközöket. ,,Az ESZA is arra szolgál, hogy támogassa a munkahelyeket, hogy segítsen az embereknek jobb állást találni, valamint, hogy méltányosabb munkalehetőségeket biztosítson valamennyi uniós polgár számára. Erős erdélyi magyar képviselettel jobban tudunk küzdeni ezekért a célokért, és jobban tudjuk képviselni érdekeinket Brüsszelben” – hangsúlyozta.

 

Sógor Csaba Temes megyében Sógor Csaba Temes megyében Sógor Csaba Temes megyében
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.